Gündemden Haberler

Zincir marketleri boykot periyodu başladı! Bakkaldan daha değerliye alıp görüntü çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zincir marketlerle ilgili açıklamasına, “Üretimde maliyet enflasyonu var. Maliyet enflasyonuna eğilmediğimiz sürece bu konuşmalar spekülatif” diye cevap veren, MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’nin “FETÖ” imasına da, “Bu ülkenin hoş insanları sizlerin palavralarına hiçbir formda prestij etmediler” kelamlarıyla reaksiyon gösteren BİM İcra Konseyi Üyesi Galip Aykaç, Besin Perakendecileri Derneği Başkanlığı vazifesinden istifa etmişti.

“FAHİŞ FİYAT UYGULAYAN MARKETLER KAPATILSIN”

Tartışmaların dozu her geçen gün artarken, MHP Küme Başkanvekili Erkan Akçay, fahiş fiyat uygulayan marketlerin kapatılması davetinde bulundu. Akçay, “Para cezaları bunları ıslah etmemiş. Fahiş fiyat uygulayanlara evvel süreksiz kapatma cezası verilmeli, kamuoyuna teşhir edilmelidirler. Fahiş fiyat uygulamaya devam etmesi durumunda firmalar büsbütün kapatılmalı, firma sahibine ceza yediği kesimde faaliyet yasağı getirilmelidir” dedi.

MARKET YERİNE DAHA DEĞERLİ OLAN ZİNCİR MARKETİ TERCİH ETTİ

Boykot davetlerinin akabinde vatandaşlar da harekete geçti. Kimi vatandaşlar zincir marketler yerine mahalle bakkalından alışveriş yapmaya başladı. Toplumsal medyaya düşen bir imgede, bir vatandaşın ünlü bir zincir markette 14,75 TL’ye satılan süt yerine, mahalle bakkalından 18,50 kuruşa süt aldığı görüldü.

“TABİİ Kİ BAKKALDAN ALACAĞIM”

Vatandaşın görüntüde, “Boykot var dediler geldik fakat alışveriş yapmak için değil. Konuttaki çocuklar süt istedi lakin marketten almayacağım doğal ki bakkaldan alacağım. Markette süt 14,75. Burada natürel A101’de var lakin içerisine girmeyeceğim. Bakkaldan süt alacağım ve onları ziyan ettireceğim. Bir kişi bir kişidir” dedi.

Zincir marketleri boykot periyodu başladı! Bakkaldan daha değerliye alıp görüntü çekti

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu