Gündemden Haberler

Milyonlar 1 Mayıs için sokaklara çıktı

Alın teriyle yaşayan milyonlarca emekçi Türkiye’nin dört bir yanında kent meydanlarını coşkuyla doldurdu. Enkazın altında günlerce bırakılan, açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilen, iş cinayetlerine kurban giden, sendikal hakları engellenen milyonlarca işçi “İnsanca yaşamak istiyoruz” diye haykırdı!

İSTANBUL

İstanbul’da 1 Mayıs mitinginin bu yılki adresi de Maltepe Etkinlik Alanı. Emek örgütleri ve DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB’nin çağrısıyla Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlenen 1 Mayıs mitingi için iki ayrı yürüyüş noktasında toplanıldı.

Alan girişinde İbrahim Kaypakkaya flamalarına izin vermeyen polis, Partizan üyelerine saldırdı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) binlerce kişilik korteji, Genel Başkan Erkan Baş ve milletvekilleri ve adaylarıyla birlikte Maltepe Miting Alanı’na yürümeye başladı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu