Gündemden Haberler

İmamoğlu’na ‘izinsiz miting’ iddiasıyla tutanak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, taşlı saldırıya uğradığı Erzurum mitingi öncesinde halk buluşması düzenlediği Sivas’ta “izinsiz miting yaptığı” iddiasıyla tutanak tutuldu.

Ekrem İmamoğlu, dün yaptığı Erzurum mitingi sırasında bir grubun taşlı saldırısına uğramıştı. Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda yurttaş yaralanmıştı.

Erzurum mitingi öncesinde Sivas’ta halk buluşması düzenleyen İmamoğlu hakkında, “izinsiz miting yaptığı” iddiasıyla tutanak tutuldu. Emniyet tutanağında, Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan kararda miting alanının Hükümet Meydanı olduğu, bu karara rağmen Sivas Mevlana Meydanı Miting Alanı’nda miting yapılması gerekçe gösterildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Mevlana Meydanı’nın miting için “güvenlik açısından uygun olmadığı ve bu nedenle mitinge izin verilmediği” ileri sürülürken, ilerleyen saatlerde İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacağı da belirtildi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu