Gündemden Haberler

Otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’deki Millet Buluşması’nda yurttaşlarla bir araya geldi. Mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, “Birlikte değiştireceğiz. Birleşe birleşe değişeceğiz” dedi.

Gençlere yönelik çağrılarına Mersin’de de devam eden Kılıçdaroğlu, “Bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz. 5 milyon 300 bin genç gidecek, otoriter yönetimi değiştirecek. Dünya siyaset tarihi bunu yazacak. Dünya gençliği için de örnek olacaksınız” ifadelerini kullandı. 

‘DEPREMZEDELERİN EVLERİNİ ÜCRETSİZ YAPACAĞIM’

Mersinlilere, “Depremzedelere en çok kucak açan il Mersin. 350 bin depremzedeyi kucakladınız. Dünyaya dayanışma örneği sergilediniz” diyerek seslenen Kılıçdaroğlu, “Ben bütün depremzedelere söz verdim. 5 kuruş almadan onların evlerini, dükkânlarını yapacağım. Anayasa diyor ki ‘İdarenin kusurunda olan bu kaybı idare karşılayacak’ 20 yıl borçlanma olmayacak. Aslında Anayasa bunu diyor” diye konuştu.

‘BEŞLİ ÇETEYE DEĞİL ESNAFA DAĞITACAĞIM’

Emeklilere verdiği 15 bin TL sözünü de hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Diyorlar ki ‘Parayı nerden bulacaksın?’ Bay Kemal devlette çalıştı yıllarca. Bütçeyi siyasi otorite yapar. Siyasi otorite parayı nereye uygun görürse ona verir. Onlar gibi beşli çeteye değil esnafa çiftçiye dağıtacağım ben” sözlerine yer verdi. 

MÜLTECİLER VE ÇOK MAAŞLI BÜROKRATLAR

Suriye sığınmacı ve mültecileri ırkçılık yapmadan, can ve mal güvenliğini sağlayarak 2 yıl içinde göndereceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu; mültecilerin okul, yol gibi ihtiyaçlarının da Avrupa Birliği fonlarıyla yapacaklarını dile getirdi.

AKP döneminde devlet kademelerinde çok sayıda örneğine rastlanan birden fazla maaş uygulamasına da konuşmasında değinen Kılıçdaroğlu, “7-8 yerden maaş alma dönemini sona erdireceğim” sözünü verdi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu