Gündemden Haberler

2 hafta gecikse de bahar gelecek

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasını değerlendiren Ali Babacan, “2 hafta gecikse de bahar gelecek” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ikinci turu 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklama yaptı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Sosyal medyadan yayımladığı videoda, 14 Mayıs’taki seçimlerin değerlendiren Babacan, “Ülke tarihimizin en güçlü demokrasi örneklerinden birini yaşadık. Seçimler demokratik olgunluk içinde gerçekleşti. Sandık başına gidip oylamaya katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İkinci tura değinen Babacan, “28 Mayıs’ta yeniden sandık başında olacağız. Demokrasi sabır, emek, özen ister. 13 gün sonra aynı heyecan, umut ve mutlulukla sandığa gideceğiz. Önümüzdeki 13 gün daha çok çalışacağız. Ulaşamadığımız kapıları çalacağız, girmediğimiz mahallelere gideceğiz” ifadelerini kullandı.

‘İKNA EDEMEDİĞİMİZ DOSTLARIMIZI ZİYARET ETME ZAMANI’

Oy potansiyellerine de işaret eden Babacan, “Yaklaşık 8 buçuk milyon vatandaşımız oy kullanmadı. Bir milyonu aşkın oy geçersiz sayıldı. Aradaki fark sadece 2 buçuk milyon civarında. Sayın Kılıçdaroğlu’na oy vermeyen vatandaşlarımızı da dinleyeceğiz” diye konuştu.

Babacan, “Endişeye mahal yok. 28 Mayıs akşamı Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olacaktır. Önümüzdeki kısa kampanya döneminin barış içinde geçmesini temenni ediyorum. İlk turda ikna edemediğimiz dostlarımızı ziyaret etme zamanı” sözlerine de konuşmasında yer verdi.

‘2 HAFTA GECİKSE DE BAHAR GELECEK’

Yurttaşlara da umutlu olunması çağrısında bulunan Babacan, sözlerini, Kılıçdaroğlu’nun kampanyasına da atıfta bulunarak şöyle noktaladı:

“Arkadaşlarımızla beraber dün geceden beri tüm sonuçları derinlemesine tahlil ediyoruz. Kimsenin umudu kararmasın. Kimse şu an yürütülen propagandaya kanmasın. Biz bir arada yaşayan insanlarız. Fatih Terim’in bir sözü vardır. Takımı sezon sonuna doğru 8 puan geriden girdiğinde ‘8 de kapanır 18 de’ demişti takımı o sezon şampiyon olmuştu. Ben de diyorum ki ‘2 buçuk da kapanır 12 buçuk da’ Düştüğümüzde değil, vazgeçtiğimizde kaybederiz. 2 hafta gecikse de bahar gelecek.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu