Gündemden Haberler

Oy sayımını izlemek isteyen öğrencilere 200 kişilik grup saldırdı, jandarma seyretti

Tugay Candan – @TugayCandann

Mail: [email protected]

İstanbul Sarıyer’de kıraathaneye kurulan sandıklarda oy sayım işlemini izlemek isteyen öğrenciler önce alandan zorla uzaklaştırıldı, sonra jandarma gözetiminde mahallede bir grubun saldırısına uğradı. Öğrenciler darp raporu almak için hastaneye gitti.

İstanbul’un Sarıyer ilçesinin Rumelifeneri bölgesinde oy sandıkları Çeşmeli Hisar Kıraathanesi’ne kuruldu. Koç Üniversitesi yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin kullandığı sandıklarda, oy sayım işlemini izlemek isteyen öğrenciler saat 21.30 sularında alandan zorla uzaklaştırılmak istendi.

Alandan çıkarılan öğrencilalleli bir grup saldırıda bulundu. Görgü tanıklarının beyanlarına göre alanda bulunan jandarma ekipleri olaya müdahale etmedi.

Gençlerin çeşitli yerlerinden yara aldığı ve darp raporu için sağlık kuruluşuna başvurduğu öğrenildi.

‘ARKADAŞLARIMIZ 22 YILDIR ALIŞIK OLDUĞUMUZ BİR MUAMELEYE MARUZ KALDI’

Saldırıya maruz kalan öğrencilerin arkadaşı olan bir görgü tanığı, “Arkadaşlarımız vatandaşlık haklarını kullanmak istedi. İğrenç ve açıklamayacağım ama son 22 yıldır alışık olduğumuz bir muameleye maruz kaldı. Bütün bir mahalleli ya da mahalleye toplatılan insanlar arkadaşlarımıza saldırdı. Yaklaşık 200 kişilik bir gruptan bahsediyoruz. Arkadaşlarımıza sahip çıkan hocalarımızın bile tehdit edildiği bir olaydan bahsediyoruz. Şans eseri kimse ciddi bir şekilde yaralanmadı. Muhalefetin güçlü olduğu bir yerde böyle bir şeyin olması kafamızı karıştırdı. Birkaç köyün sakinlerinin ve öğrencilerin oy kullandığı bir kıraathanenin çevresine bu insanlar neden geldi ya da getirildi? Jandarma neden bu olayı izledi ve müdahale etmedi?” dedi.



Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu