Gündemden Haberler

Oy verme işlemleri, usulsüzlüklerle sona erdi

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için bugün saat 08.00 itibarıyla Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı. Kamuoyunda seçim güvenliğine ilişkin endişelere karşı siyasi parti temsilcileri gerekli önlemlerin alındığını belirtirken, ülke genelinde oy verme işlemlerinin başlamasıyla birlikte farklı bölgelerde usulsüzlük tespitleri de yapıldı. 

Gün içerisinde tespit edilen usulsüzlükler şöyle:

YSK TUTANAK DEFTERİNDE ‘İKİNCİ TUR’ İBARESİ’

Muğla’daki bir okuldaki YSK’nin tutanak defterinde “ikinci tur” ibaresinin yer aldığı tespit edildi.

Kentteki Marmaris İlköğretim Okulu’nda Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sandık kurulu tutanak defterinde “Cumhurbaşkanı Seçimi İkinci Oylama ve Referandum” ibaresinin yer aldığı görüldü.

AKP’Lİ SAVCI SAYAN SEÇİM GÜNÜ SMS’LE OY İSTEDİ

AKP’nin adayı Savcı Sayan, seçim yasaklarına rağmen SMS atarak oy istedi.

AKP’nin İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Savcı Sayan, seçim günü yasakların başlamasına karşın seçmenlere SMS atarak oy istedi.

Sayan’ın, bugün seçmenlere “Değerli İzmirliler, AK Parti 1. Bölge Milletvekili adayı olarak desteklerinizi bekliyorum. Saygılarımla” diye mesaj attığı görüldü.

MÜHÜRLER ERDOĞAN’A GELECEK ŞEKİLDE VURULDU

Giresun’da 100 tane pusulaya Sandık Kurulu tarafından vurulan mühürlerin Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a gelecek şekilde vurulduğu görüldü. Olayın ardından avukatların sayım sürecinde dikkat edilmesi için gerekli itiraz ve uyarıyı yaptığı aktarıldı.

ANKARA’DA MÜHÜRSÜZ ZARF VE OY PUSULALARI İÇİN TUTANAK TUTULDU

Ankara’da Sümer Deniz İlkokulu, Teğmen Kalmaz İlkokulu, Kütükçü Alibey Ortaokulu, Kavaklıdere Ortaokulu ve Mimar Kemal Ortaokulu’nda oy kullanma işlemi başlamadan önce mühürsüz zarf ve oy pusulaları için tutanak tutuldu.

5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için Türkiye genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 bin 884 sandık kuruldu.

Yurt içinde 60 milyon 697 bin 843 seçmenin oy kullanacağı seçim için oy verme işlemleri, Türkiye genelinde saat 17.00’de sona erecek.

5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için Türkiye genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 bin 884 sandık kuruldu.

Yurt içinde 60 milyon 697 bin 843 seçmenin oy kullanacağı seçim için oy verme işlemleri, Türkiye genelinde saat 17.00’de sona erecek.

Dokuz8’in haberine göre, oy verme işlemlerinin başlamasıyla birlikte farklı bölgelerde usulsüzlük tespitleri de yapılmaya başlandı. Ankara’da Sümer Deniz İlkokulu, Teğmen Kalmaz İlkokulu, Kütükçü Alibey Ortaokulu, Kavaklıdere Ortaokulu ve Mimar Kemal Ortaokulu’nda oy kullanma işlemi başlamadan önce mühürsüz zarf ve oy pusulaları için tutanak tutuldu.

AKP’Lİ SANDIK GÖREVLİSİ, GÖREVLİ OLMADIĞI SANDIKTA OY KULLANDI

İstanbul’un Kartal ilçesinde Şehit Teğmen Burak Evirgen İlkokulu’nda AKP’li sandık görevlisi, görevli olmadığı başka bir sandıkta oy kullandı. Tutanak tutuldu. 

ORDU’DA CHP’Lİ SANDIK GÖREVLİLERİ SANDIK ÇEVRESİNE ALINMADI

Ordu’nun Korgan ilçesinde bulunan Esat Coşkun İlköğretim Okulu’ndaki 1063 numaralı sandıkta gözlemci kartları olmasına rağmen CHP’li gözlemciler sandık çevresine alınmadı.

HABERSİZ BİÇİMDE VATAN PARTİSİ’NDEN SANDIK GÖREVLİSİ OLAN YURTTAŞLAR OY KULLANAMADI

Haber verilmeden Vatan Partisi Sandık Kurulu üyesi belirlenen yaklaşık bin yurttaş oy kullanamadı.

Yeşil Sol Parti’nin seçmeni olduğu söylenen yaklaşık bin kişi haber verilmeden Vatan Partisi adına Sandık Kurulu üyesi olarak belirlendi, olayı sandıkta öğrenen seçmenler oy kullanamadı.

Yaş almış ve okuma-yazma bilmeyen kişilerden oluşan seçmenler kendilerine haber verilmeden yapılan görevlendirme nedeniyle kayıtlı oldukları sandıklara gittiklerinde oy kullanamadı.

Seçmenlere 142 belgesi de ulaştırılmadığı için görevli oldukları sandıklarda da oy kullanamadıklarını duyuran HDP Basın, yaşanılan olaya ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Antep’te çoğu Yeşil Sol Parti’nin seçmeni olan yaklaşık bin kişi bilgileri dışında Vatan Partisi adına Sandık Kurulu üyesi olarak bildirilmiştir. Özellikle yaş almış ve okuma-yazma bilmeyen kişilerden oluşan seçmenler bu nedenle kayıtlı oldukları sandıklarda uy kullanamamıştır.

Kayıtlı oldukları sandıklara gittiklerinde durumdan haberdar olan seçmenler ellerinde 142 belgesi de olmadığı için görevli oldukları sandıklarda da oy kullanamamıştır. Duruma ilişkin tutanak tutulmuştur. İlçe Seçim Kurulu ‘düzenleyeceğimiz belgeyi alırlarsa oy kullanabilirler’ cevabını vermiştir. Muhalif seçmenin oy kullanmasını engellemeye yönelik bu hamleye karşı HDP ve Yeşil Sol Parti Seçim Takip ve Koordinasyon Merkezi gerekli girişimlerini sürdürmektedir.”

2019 YILI PUSULASI İLE OY KULLANILDI

Mersin’de bir kişi 2019 yılından kalma oy pusulası ile oy kullandı, durum fark edilince tutanak tutuldu.

ER VE ERBAŞLAR OY KULLANDI

Tokat’ın Erbaa ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda er ve erbaşların oy kullandığı tespit edildi. Olayla ilgili görevliler tarafından tutanak tutuldu.

SEÇMENE VERDİĞİ PUSULAYLA KENDİSİ OY KULLANMAK İSTEYEN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu İstanbul’da bir sandık başkanının gözaltına alındığını duyurdu.

Kaftancıoğlu yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da bir sandık kurulu başkanı seçmene verdiği pusulaya kendisi oy kullanmaya kalktığı için sandık kurulu başkanlığı iptal edildi. Canavarsın CHP örgütü:) İlçe seçim kurulu ve emniyet güçlerimize teşekkür ederiz. Gözaltında… Şimdi o düşünsün..”  ifadelerini kullandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu