Gündemden Haberler

YSP’den resmi görevlilere çağrı

YSP YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında “Seçimde görevli polis, asker ve hakim başta olmak üzere her bir resmi görevliyi adil bir seçimin gerçekleşmesi adına görevini yapmaya, iktidarın emir eri gibi davranmamaya, bu konuda net bir tutum almaya davet ediyoruz” dedi. Tiryaki ayrıca Fahrettin Altun ve Savcı Sayan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Tiryaki, AKP Adıyaman İl Başkanı’nın kardeşinin de bir köyde jandarma eşliğinde halka açık oy verdirdiğini duyurdu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSP) Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi ve Seçim Takip Koordinasyon Merkezi Sözcüsü Mehmet Rüştü Tiryaki, seçimde oy kullanma işlemi devam ederken Parti Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Gün boyu açıklamalarla halkı bilgilendireceklerini söyleyen Tiryaki, hukuka aykırılıkları ve saptanan eksiklikleri paylaşacaklarını duyurdu.

‘RESMİ GÖREVLİLERİ İKTİDARIM EMİR ERİ GİBİ DAVRANMAMAYA DAVET EDİYORUM’

Tiryaki, konuşmasında ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Seçimde görevli polis, asker ve hakim başta olmak üzere her bir resmi görevliyi adil bir seçimin gerçekleşmesi adına görevini yapmaya, iktidarın emir eri gibi davranmamaya, bu konuda net bir tutum almaya davet ediyoruz. Unutulmasın ki halkın demokratik iradesine gölge düşürecek her işlem ileride soruşturmaya konu olacaktır. Seçim propaganda yasaklarının başlamasından sonra seçim yasaklarını ihlal eden devlet kurumlarının gücünü Erdoğan lehine propagandaya çeviren Fahrettin Altun ve Savcı Sayan başta olmak üzere tüm Saray yetkilisi ve AKP’lilerle ilgili suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna deklere ediyoruz.

‘AKP İL BAŞKANININ KARDEŞLERİ KÖYE AÇIK OY KULLANDIRIYOR’

Yine Kahta’ya bağlı Eskitaş köyünde AKP Adıyaman İl Başkanının kardeşlerinin, jandarma görevlileri eşliğinde köye açık oy kullandırdığını tespit ettik. Hakimin köye gidip sandık kurulu üyeleriyle ilgili işlem yaptığı yönünde de duyumumuz var. Bunu da yakından takip ediyoruz. Yine Mardin Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Eşme mahallesinde oy kullanma işlemi sırasında AKP adayının yakınları topluca oy kullanmak istedi, duruma karşı çıkan müşahitlerimiz yaşananları telefonla kayıt altına almak istedi. Bu sırada AKP adayının yakınlarından oluşan onlarca kişilik grup müşahitlerimize saldırıda bulundu. Saldırı esnasında iki arkadaşımız yaralandı ve arkadaşlarımızın tedavisi Kızıltepe Devlet Hastanesinde devam ediyor. Bunlar şu saate kadar tespit ettiğimiz hukuka aykırılıklar. Her birisini yakından takip ettiğimizi her biriyle hem seçim kurulları nezdinde hem de yargı organları nezdinde girişimlerde bulunduğumuzu belirtmek isterim. Sonuna kadar bunun takipçisi olacağız.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu