Gündemden Haberler

Reuters: İnce’nin çekilmesi Kılıçdaroğlu’nu güçlendirdi

Reuters, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin çekilmesinin Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oylarını artıracağını öne sürdü. Haberde “Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yarışan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’la birlikte dört adaydan biri olan Memleket Partili Muharrem İnce’nin çekilmesi, Erdoğan’ın yirmi yıllık hükümdarlığındaki en büyük sınav olan seçimi yeniden şekillendirebilir” denildi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce bugün yaptığı açıklamada cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurmuştu.

İnce’nin adaylıktan çekilmesi uluslararası haber ajansı Reuters’ta “Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yarışan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’la birlikte dört adaydan biri olan Memleket Partili Muharrem İnce’nin çekilmesi, Erdoğan’ın yirmi yıllık hükümdarlığındaki en büyük sınav olan seçimi yeniden şekillendirebilir” şeklinde yankılandı.

Anket kuruluşu KONDA’nın Erdoğan’a desteği yüzde 43,7 ve Kılıçdaroğlu’na desteği yüzde 49,3 olarak açıkladığını ve bu tahminin, seçimin ikinci tura kalacağını gösterdiği belirtilen haberde şu ifadeler yer aldı:

“KONDA anketinde İnce’nin oyu yüzde 2,2, Sinan Oğan’ın oyu ise yüzde 4,8’di. Anket şirketi, Oğan ve İnce’nin seçmenlerinin çoğunluğunun ikinci turda Kılıçdaroğlu’na oy verme eğiliminde olduğunu söylemişti. Ancak bu anket İnce’nin çekilmesinden önce gerçekleştirildi. KONDA’nın yöneticisi Bekir Ağırdır, söz konusu çekilme duyurusunun ardından ‘İnce’nin çekilmesiyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanma olasılığı arttı. Yüzde 51 alırsa şaşırmam’ dedi.

‘ERDOĞAN’IN SEÇİLMESİ ZORLAŞTI’

Erdoğan’ın yeniden seçilmesi ihtimali, Türk Lirası’ndaki değer kaybı, yüksek enflasyon ve 50 binden fazla insanı öldüren ve milyonları evsiz bırakan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından zorlaştı.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu