Gündemden Haberler

Kılıçdaroğlu: Ya demokrasi ya diktatörlük

İstanbul’daki halk buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin önemine vurguda bulundu ve “Gün bir siyasi parti mücadelesi değil, Türkiye mücadelesidir. Ya demokrasi ya diktatörlük” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında bugün İstanbul’da yurttaşlar ile bir araya geldi. Çatalca’daki halk buluşmasında konuşan Kılıçdaroğlu, iktidar olabilmek için çalışmaları gerektiğini ifade etti.

“‘Ya nasıl olsa kazanıyoruz, oturalım’ dediğimiz anda bu iş olmaz. Birlikte çalışacağız, birlikte mücadele edeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinin önemine işaret ederek, “Gün bir siyasi parti mücadelesi değil, Türkiye mücadelesidir. Ya demokrasi ya diktatörlük. Böyle bir tercihimiz olacak. Demokrasiden yana, adaletten yana, haktan hukuktan yana, kadın-erkek eşitliğinden yana mücadele edeceğiz. Herkesin karnının doyduğu, her evde huzurun olduğu bir ülke için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘ESNAF VE ÇİFTÇİLERİN KREDİ FAİZLERİNİ SİLECEĞİM’

Evrensel’in aktardığına göre esnafın pandemi döneminde aldığı kredilerin faizlerinin silineceği vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu, devamında ise “Çiftçinin aldığı kredilerin faizlerini sileceğim. Onların huzur içinde hizmet vermemelerini ve kazanmalarını sağlayacağız” diye konuştu. 

‘418 MİLYAR DOLARIN TAMAMINI BAY KEMAL ALACAK’

Yurt dışına kaçırıldığını söylediği paraları geri getireceği vaadini de bir kez daha kamuoyu ile paylaşan Kılıçdaroğlu, “Beşli çete kazanmayacak çiftçi kazanacak, beşli kazanmayacak esnaf kazanacak. Esnaf için çiftçi için üreten için çalışacağız. Beşli çetelerden bu parayı nasıl alacaksın; adalet içinde söke söke alacağım. Her kuruşu alacağım. Götürdüler ya dışarı 418 milyar doları, sanıyorlar bunu götürdük kimse alamaz, alacağım, alacağım. Bay Kemal onların tamamını alacak” vurgusunda bulundu.

AKP VE MHP’Lİ YURTTAŞLARA SESLENDİ

AKP’ye ve MHP’ye oy veren yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye bakınız, her yerde bir huzursuzluk var. Esnaf hayatından memnun değil. 22 yıldır ülkeyi yönetenler Türkiye’yi nereye getirdiler. Suriye’de 34 askerimiz şehit oldu; beyefendi Putin’in kapısına gitti, kapısında bekledi, Putin kronometreyi açtı. Bu, Türkiye için kabul edilemez. Şehit olan bizim askerimiz, onların bizden özür dilemesi gerekirdi. Ne diyor, dünya lideriymiş! Geç onları geç” dedi.

AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI VAADİ

Kadınlara da seslenen Kılıçdaroğlu, “Aile Destekleri Sigortası’nı Allah nasip ederse uygulamaya koyacağız. Hiçbir kadını bir erkeğe asla ve asla muhtaç ettirmeyeceğim” diye konuştu.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu