Gündemden Haberler

AKP ve CHP’de milletvekili adayı değişikliği

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin 24 siyasi partinin geçici aday listesi açıklandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan listeye göre, AKP ve CHP milletvekili aday listelerinde değişiklik yaptı.

YSK’nin açıkladığı siyasi partilerin geçici aday listelerinde, AKP ve CHP’nin milletvekili aday listelerinde değişiklik yaptığı görüldü.

AKP’DE 3 İSİM DEĞİŞTİ

3 milletvekili adayında değişikliğe giden AKP’de, İstanbul 3. Bölge 8. sıradan aday gösterilen eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun yerine eski İstanbul İl Başkanı ve AKP MKYK Üyesi Bayram Şenocak listeye girdi.

Milletvekili adayı olmasına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ile Ataşehir Belediye Meclisi üyeliğinden istifa etmeyen Mustafa Naim Yağcı’nın yerine ise AKP Pendik Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Enes Savaş listeye dahil edildi.

AKP listelerinde yapılan son değişiklik ise Samsun’da oldu. Samsun 8. sıra adayı Kadir Kayan’ın yerine Uğur Etli aday olarak gösterildi.

CHP’DE 4 DEĞİŞİKLİK YAPILDI

CHP’nin aday listesinde 4 isimde değişikliğe gidildi. Ağrı’da 3. sırada bulunan Ertuğrul Eryılmaz yerine Murat Karaman aday olarak listeye dahil edilirken, Ardahan’da 2. sıradan aday gösterilen Özel Özenli’nin yerini ise Asım Karabacak aldı.

CHP’deki 3’üncü değişikliğin yapıldığı Kilis’te, Hurşit Çetin yerine başka bir isim aday gösterildi. Urfa’da ise Abdullah Melik yerine İbrahim Halil Yarış CHP listesine dahil edildi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu