Gündemden Haberler

‘Her yurttaşımız seçim kampanyamızın parçası olabilir’

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TELE1 ekranlarında “Gökmen Karadağ ile Liderler Açıkça” programının konuğu oldu. Programda Karadağ’ın sorularına yanıt veren Baş, 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri ile partisinin hedeflerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Programın başında Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin katıldığı bir televizyon programında kendisini ve göçmenleri ırkçı sözlerle hedef almasına ilişkin açıklamalarda bulunan TİP Genel Başkanı, “Bunların ağa babası, bunların siyasi lideri Ermeni yurttaşlardan bahsederken ‘Affedersin Ermeni’ diye söze başlayan AKP Genel Başkanıdır” dedi.

Irkçı sözlerle sadece kendisinin değil, Türkiye’deki milyonlarca göçmenin hedef alındığına dikkat çeken Erkan Baş, şu ifadeleri kullandı:

“Benim göçmen bir ailenin çocuğu olmamdan dolayı olan kin ve öfke zihniyetinde şu var: ‘Bu bize karşıysa Türk olamaz. Mutlaka bu başka bir şeydir, yabancıdır, bu düşmandır.’ Sağ olsunlar Türkiye’deki milyonlarca Rumeli göçmeni yurttaşımızla beraber nasıl durulması gerektiğini gösterdik. Birbirimize sahip çıktık. Şunu da açıklıkla ifade edeyim: Biz göçmenler çok kalabalık bir topluluğuz Türkiye’de ve bunun içerisinde her tür siyasi görüşü benimseyen yurttaşlarımız var. AKP’lisi de var, MHP’lisi de var CHP’lisi de var. Boşnakların siyasal eğilimleri çok farklılaşmıştır yıllar içerisinde. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki her topluluk gibi farklı siyasi görüşlerde insanlar vardır ama bu ırkçı saldırı karşısında, hep beraber tek vücut bir ses vermiş olduk bu çok önemli.”

‘MUSTAFA DESTİCİ KENDİNİ ÇOK ÖNEMSİYOR’

Konuşmasının devamında Desteci’nin iftiralarına da yanıt veren Baş, şöyle devam etti:

“Yalan ve sahtekarlık kendisini nasıl ortaya koyuyor. Ne diyor? Bir kere zihin bulanıklığı o kadar belirgin ki bir komplocu zihin şöyle düşünüyor: Sanki ben Yugoslavya’da doğmuşum, oradan Almanya’ya gitmişim, oradan Alman istihbaratının yetiştirmesiyle Türkiye’ye gelmişim. Niye? ‘Mustafa Destici’ye muhalefet edeceğim.’ Bak bak bak… Kendini ne kadar önemsiyor. Sen kimsin ya?

‘BENİM BABAM EKMEK PARASI İÇİN GURBETE GİDEN MİLYONLARCA EMEKÇİDEN BİR TANESİ’

Olayın gerçeği ne peki? Benim annem babam Yugoslavya doğumlu, Boşnak’ız. Çocuk yaşlarında her ikisi de aileleriyle Türkiye’ye göç ediyorlar. Annem tekstil işçisi, babam metal işçisi. Babam 20 yaşında askerlik görevini bitirdikten sonra, 1960’ların başında Almanya’ya dönük yoğun bir Türkiye’den işçi göçü var. Ekmek parası için gurbete giden milyonlarca insandan bir tanesi ve ben onun çocuğu olarak Almanya’da doğmuşum. Peki ben Türkiye’ye ne zaman dönmüşüm? 6 yaşında. Yani şimdi bu zihin diyor ki: ‘Ben sıfır altı yaşı arasında yani henüz okuma yazma bilmezken alman istihbaratı tarafından yetiştirilmişim, Türkiye’ye gönderilmişim.’ Türkiye’de annesi ve babası Almanya’da, Fransa’da, Belçika’da, İngiltere’de, Amerika’da; dünyanın dört bir yanında ekmek parası için oraya giden ve bu sayede Türkiye’de okuma imkanı bulan emekçi çocukları var. Belki benimle aynı pozisyonda olan Türkiye’deki pek çok işçi çocuğu benim sahip olduğum imkanlara sahip olmadığı için okuyamadı. Benim babam Almanya’da günde 8 saat 10 saat çalışıp orada kazandığı parayla beni burada okutabildiği için ben okuyabildim ve bugün siyaset alanında yer alabiliyorum.

Ama bu kabul edilemez bir şey onun açısından. Dolayısıyla konu sadece Erkan Baş değil. ‘Bunlar zırva’ dersiniz geçersiniz ama ortada bir zihniyet var ve bu zihniyet komplocu zihniyet. Bu zihniyet kendisine düşman olan herkesi hemen yaftalayan, hainleştiren, ötekileştiren, yok sayan bir zihniyet.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu