Gündemden Haberler

AKP’ye yakın Kuzu Grup’a 4,6 milyar TL’lik ihale

AKP iktidarına olan yakınlığı ile bilinen ve birçok kamu kurumundan ihale alan Kuzu Grup, depremlerin ardından TOKİ’nin düzenlediği en büyük ihaleyi de aldı. 

Maraş merkezli depremlerin ardından devam eden artçı sarsıntılara işaret eden uzmanların tüm uyarılarına rağmen AKP iktidarı yeni inşaatlar için harekete geçerken, ihalelerde de AKP’nin gözde şirketleri yer aldı. Bitlis’in Ahlat ilçesine yaptığı bin kişilik okul 2011 yılındaki Van depreminde büyük hasar gören Kuzu Grup’a, pazarlıkla afet konutu ihalesi verildi ve 4,6 milyar TL’lik sözleşme imzalandı.

BirGün’den Nurcan Gökdemir’in haberine göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) depremlerin ardından yaptığı en büyük ihale bu olurken, pazarlıkla yapılan ihaleye göre Hatay’ın Antakya ilçesine 2 bin 313 konut inşa edilecek, altyapı ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek.

İNŞA ETTİĞİ OKUL, DEPREMDE KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Kuzu Grup’un deprem sicilinde inşa ettiği ve Van depreminde büyük hasar gören okul da yer alıyor. 2000 yılında Bitlis’in Ahlat ilçesinde inşa edilen bin öğrenci kapasiteli Yunus Ensari İlköğretim Okulu, 2011‘de yaşanan depremde kullanılamaz hale geldi. 10 yıllık yeni bir okulun bu derece zarar görmesi üzerine yapılan suç duyuruları Milli Eğitim Bakanlığı’nın soruşturma izni vermemesi nedeniyle sonuçsuz kaldı.

EMİNE ERDOĞAN’A JEST

AKP iktidarları döneminde TOKİ ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere aldığı kamu ihaleleri ile büyüyen Kuzu Grup’un sahibi Güven Kuzu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın hemşehrisi. Kuzu, 2013 yılında Siirt’te yaptırdığı 2 okula da Emine Erdoğan’ın annesi Hayriye Gülbaran ile babası Cemal Gülbaran’ın isimlerini verdi.

Kuzu Grup, TOKİ’nin lüks konut ihaleleri ile Sağlık Bakanlığı’nın hastane yapım işlerini de üstlendi. Ayrıca, deprem sonrası Van’da afet konutu, okul ve cami inşaatı da yaptı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu