Gündemden Haberler

İSKİ’den ‘su tasarrufu’ çağrısı: ‘Afet boyutunda kuraklık yaşıyoruz’

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, Şile’de düzenlenen “Atık Su, Yağmur Suyu ve Dere Islahı Yatırımlar Temel Atma Töreni”nde “Afet boyutunda bir kuraklık yaşıyoruz, bütün hemşerilerimizden İSKİ’nin yapmış olduğu su tasarrufu kampanyasına katkı yapmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Şile’de bugün “Atık Su, Yağmur Suyu ve Dere Islahı Yatırımları Temel Atma Töreni” düzenlendi.

‘SU TASARRUFU’ ÇAĞRISI

ANKA’nın haberine göre, törende konuşma yapan İSKİ Genel Başkanı Şafak Başa, İstanbullulara su tasarrufu yapmaları yönünde çağrıda bulundu. Başa’nın konuşmasında şu ifadeler öne çıktı:

“Çok kurak bir dönem geçiyoruz. Yani bütün bu yatırımları yaparken hakikaten sıcaklık rekorlarının kırıldığı, afet boyutunda bir kuraklık yaşıyoruz.

Bu noktada günlük su tüketimlerimiz 3,5 milyon metreküpe ulaştı. Bu vesileyle, Anadolu Yakası’nda çok sıkıntımız yok çok şükür, genel olarak Avrupa Yakası’nda biraz baraj doluluk oranlarımız düşük. O noktada bütün hemşerilerimizden İSKİ’nin yapmış olduğu su tasarrufu kampanyasına katkı yapmasını bekliyorum. Sadece bütün vatandaşlar yüzde 10 oranında tüketimlerini kıssalar, biz inşallah sorunsuz bir şekilde yağmurlu sezona atlamış olacağız.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu