Gündemden Haberler

Deprem soruşturmalarında 351 kişi tutuklu

Deprem soruşturmalarına ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 50 binden fazla insanın hayatını kaybetmesinin ardından tutuklu sayısının 351 olduğunu aktardı. Tunç, tutuklular arasındaki 118 kişinin müteahhit olduğunu belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat tarihli depremlerin merkezi Maraş’ta, deprem soruşturmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde 11 ilde bin 757 şüpheli hakkında işlem yapıldığını söyleyen Tunç, 351 kişinin tutuklandığını belirtti.

642 KİŞİ HAKKINDA ADLİ KONTROL KARARI

Maraş’ta işlem yapılan şüpheli sayısının ise 412 olduğunu kaydeden Tunç, Maraş’ta 82 kişinin de tutuklandığını aktardı. 180’i Maraş’ta olmak üzere 642 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini söyleyen Tunç, “Maraş’ta 82 tutukludan 15’i müteahhit, 65’i yapı sorumlusu 2’si yapı sahibi. Toplam, deprem bölgesinde de 118 müteahhit, 192 yapı sorumlusu, 23 yapı sahibi şu anda ceza soruşturması kapsamında tutuklu durumdalar” ifadelerini kullandı.

“Cumhuriyet savcılarımız titizlikle soruşturmaları takip ediyorlar” diyen Tunç, “Toplanan deliller ışığında bilirkişi incelemesine gönderilen dosyalar var. Bilirkişi incelemelerindeki çıkacak kusur durumuna göre tutukluluk durumları da gözden geçirilmeye devam ediyor” diye konuştu. (DHA)

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu