Gündemden Haberler

Mustafa Sarıgül’e Meclis’te saldırı

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’e, Meclis kulisinde saldırı gerçekleşti.

22. Dönem ANAP Milletvekili Turan Tüysüz’ün saldıran isim olduğu iddia edildi. Saldırı gerçekleştiren kişinin korumalar tarafından dışarı çıkarıldığı öğrenildi.

Saldırı sonrası açıklama yapan Sarıgül şunları söyledi:

“Grup toplantısından çıktıktan sonra ismini daha sonra öğrendiğim geçmiş dönem milletvekili yanıma yaklaşarak hiç bilmediğim konularla ilgili bana bir takım sorular sordu, bilmediğim bilgiler olduğunu söyledim ve yanıt vermedim. Bunun üzerine oradan uzaklaştım, kendisi ileri geri konuşmaya devam etti. Tabi ki yüce parlamentoda bunların konuşulması hoş bir şey değil. Bugün Türkiye’nin gündeminde olağan üstü bir seçim varken böylesine bir talihsiz olayla karşı karşıya kalmak beni gerçekten son derece üzmüştür. Yüce parlamento çatısı altında hak arama mücadelesi vermek, bir konuşma yapmanın yeri ve zamanının olması lazım. Ayrıca daha önce milletvekilliği yapmış olan bir arkadaşımızın nerede ne konuşacağını bilmemesini gerçekten büyük bir üzüntüyle karşılıyorum. Her zaman barıştan yana, sevgiden yana, hak arayan insanların yanında olan bir arkadaşınız olarak yüce parlamentoda böylesi bir olayın tecelli etmesi beni üzmüştür.”

Tüysüz ise saldırı iddialarını soran gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

TURAN TÜYSÜZ KİMDİR?

Turan Tüysüz, 2002 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Şanlıurfa milletvekili seçildi. 2005 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etti ve Anavatan Partisi’ne katıldı. İhraç isteminin nedeni o dönem Sarıgül ile hareket etmesi olarak gösterildi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu