Gündemden Haberler

TBMM, 25 Temmuz’da olağanüstü toplanacak

Meclis Genel Kurulu, CHP’nin çağrısı üzerine 25 Temmuz Salı günü olağanüstü toplanacak.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ekonomide kötü gidişatın değerlendirilmesi talebiyle Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti ile birlikte çağrısı üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 25 Temmuz Salı günü olağanüstü toplanacak. Genel Kurulu, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş yönecek.

DHA’nın aktardığına göre muhalefet milletvekillerinin tam kadro Genel Kurul’da olması bekleniyor. AKP Meclis Grubu mazereti olmayan isimleri Ankara’ya çağırırken, MHP de milletvekillerinin hazır olmasını istedi.

Ancak yapılan çağrıya rağmen AKP milletvekilleri, Genel Kurul’da toplantı yeter sayısının arandığı esnada yoklamaya katılmayacak. Toplantı yeter sayısı olan 200 milletvekiline ulaşılması halinde AKP’li isimler görüşmelerde yer alacak. 

Yeter sayısının bulunması halinde CHP’nin önerileri görüşülecek ve Meclis’te grubu bulunan siyasi parti temsilcileri de öneriler üzerine görüşlerini bildirecek.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu