Gündemden Haberler

Tüm oklar ‘üst düzey sorumlular’ı gösteriyor

Tugay Candan

Çorlu Tren Katliamı davasında 14. duruşma görüldü. Bilirkişi ek raporunun okunduğu duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklama kararı almadı ve davayı 1 Eylül tarihine erteledi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen katliamda, 7’si çocuk 25 kişi hayatını kaybetti ve 300’den fazla kişi yaralandı. Katliam sonrası demir yolu hattına ilişkin ihmaller zinciri basına yansırken, yakınlarını kaybeden aileler adalet mücadelesi vermeye başladı. 

Katliamın üzerinden 5 yıl geçerken, geride kalan süreçte 13 duruşma görüldü ve gelinen aşamada tutuklu kimse kalmadı. Davanın bugün görülen 14. duruşması öncesinde yakınlarını kaybeden aileler ve davayı takip edenler, Çorlu Santral Parkı’nda bir araya geldi.

Katliamda hayatını kaybedenlerinin fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde “Adalet istiyoruz” ifadelerinin yer aldığı bir pankart açılırken, hukuksuz şekilde cezaevinde tutulan ve katliam davasının da avukatlarından biri olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay’ın da fotoğrafları da ailelerin elinde yer aldı.

‘ÇORLU’NUN HESABI SORULACAK’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün ile Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun da aralarında yer aldığı kitle, buluşma noktası olan parktan, duruşmanın görüleceği Halk Eğitim Merkezi’ne sloganlarla yürüyüşe geçti.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu