Gündemden Haberler

20 Nisan’da doğal gazımızı çıkarıyoruz

Cuma namazı çıkışı açıklama yapan Erdoğan, 20 Nisan’da Karadeniz doğal gazının çıkarılacağını söyledi. Şhir hastaneleri için de konuşan ve Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, Şu an bizim şehir hastanelerimiz Cleveland’ı aştı” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde cuma namazı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Karadeniz’de bulunduğu söylenen doğal gaza ilişkin birçok kez tarih verilirken, Erdoğan’dan da yeni bir tarih geldi. Erdoğan, konuya ilişkin bir soruya, “Nasip olursa 20 Nisan arefe, doğal gazımızı çıkarıyoruz. Şu anda bütün hesaplamalar buna göre ondan sonra da bunun elimizdeki mevcut doğalbgazla entegre edip adımlarımızı atmış olacağız” diyerek yanıt verdi.

DEPREM SONRASI İNŞAAT ÇALIŞMALARI

DHA’nın aktardığına göre Diyarbakır ziyaretine ilişkin soruya da yanıt veren Erdoğan, uzmanların devam eden artçı sarsıntılara işaret ederek yaptığı uyarılara rağmen devam eden inşaat çalışmalarına değindi. “Bildiğiniz gibi ben vatandaşlarımdan bir yıl gibi bir süre talep attım. Bu b,r yıl içerisinde de inşallah biz bu konutlarımızı süratle bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz” diyen Erdoğan, enkaz kaldırma çalışmaları ile birlikte zemin etütü çalışmaları yapıldığını da söyledi. 

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

Aynı soruda gündeme getirilen şehir hastanelerine ilişkin de konuşan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olarak görev yaptığı dönemdenden bahseden Erdoğan, “Bütün her taraf pislik içerisinde, rezillikti. Galoşları satarlardı, yoğun bir şekilde ve kan, pislik; böyle bir dönemdi” dedi.

‘ŞEHİR HASTANELERİMİZ CLEVELAND’I AŞTI’

Hedef alınan hekimlerin yurt dışına göçü ve randevu sorunu nedeniyle hastanelerde yaşanan krizlerden bahsetmeyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Şu anda bizim şehir hastanelerimizde bir defa vatandaşımın huzuru var. Vatandaşımın bu hastanelerde tertemiz, pırıl pırıl, bu hastaneye gelen içeri girdiği zaman zaten huzur buluyor. Huzur bulmayla birlikte de daha şifayı bulunduğu yerde yakalıyor. Dünyada, sağlık sektöründe, bütün benim diyen ülkelerin hastaneleriyle yarıştayız. Herkes konuşur, ne der Cleveland, şu an bizim şehir hastanelerimiz Cleveland’ı aştı. Şurada İstanbul’da Çam Sakura hastanemizin durumu ortada, Ankara’da Etlik, öbür tarafta İstanbul’da Murat Dilmener olsun, öbür tarafta Pakize Öz olsun, bütün hastanelerimiz ortada. Bu hastanelerde vatandaşım benim girdiği zaman hastaneye hamd olsun, orada bir defa daha yatmadan şifayı buluyor. Bundan sonraki süreçte de büyükşehirlerde birer tane olmak üzere yaygınlaştırarak, bu şehir hastanelerimizi devam ettireceğiz.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu