Gündemden Haberler

AKP’li Bahçelievler Belediyesi bir yılda 1,2 milyar TL borçlandı

AKP’li Bahçelievler Belediyesi, 500 milyon TL’lik borçlanma yetkisi aldı ve bu yıl bir milyar 206 milyon TL borçlandı.

En borçlu belediyeler arasında yer alan İstanbul’daki Bahçelievler Belediyesi, eylül belediye meclis oturumunda, 500 milyon TL’lik borçlanma için yetki talep etti. AKP’li belediyenin talebine Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyeleri itiraz ederken, AKP’li üyelerin oylarıyla teklif borçlanma yetkisi alındı. Yetki ile birlikte belediye, 2023 yılında bir milyar 206 milyon TL borçlandı.

BirGün’de yer alan habere göre Bahçelievler Belediyesi yönetimince meclise sunulan yazıda, hizmlerin karşılanması amacıyla 500 milyon TL’ye ihtiyaç duyulduğu savunuldu.

Söz konusu yazıda, “İlçemiz sınırları dahilinde, belediye görev ve yetkilerinin gerektirdiği hizmetlerin karşılanması amacıyla yaklaşık olarak 500 milyon TL ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bedelin ödenebilmesi ve gerekli harcamalarda kullanılabilmesi için İller Bankası, kamu ve özel bankalardan kredi temin edilmesine ihtiyaç duyulmuş olup, ilgili kanun hükümlerine istinaden kapsamı, süresi ve zamanı Belediye Başkanı tarafından belirlenmek üzere borçlanmaya girişilebilmesi hususunda yetki verilmesi için yazımızın karar alınmak üzere belediye meclisine havalesini arz ederim” ifadeleri kullanıldı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu