Gündemden Haberler

AKP’li belediyeden 1,3 milyon TL’lik 15 Temmuz anması

Türkiye’nin en borçlu belediyesi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir günlük “15 Temmuz Şehitleri Anma Programı” için 1,3 milyon TL’lik sözleşmeye imza attı.

AKP’li belediyelerin halkın bütçesinden yaptığı yüksek harcamalara bir yenisi eklendi. Türkiye’nin en borçlu belediye olan ve Tahir Büyükakın’ın başkanlığını yaptığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 21 Haziran tarihinde “15 Temmuz Şehitleri Anma Programı” organizasyonu için ihale düzenledi.

‘ADRESE TESLİM’ İHALE

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen ihale kapsamında alınacak hizmetin yaklaşık maliyeti bir milyon 404 bin 333 TL olarak belirlendi.

“Adrese teslim” gerekçesiyle eleştirilen pazarlık yöntemiyle düzenlenen ihalede, yalnızca bir şirketten teklif alındı. Kararını 5 Temmuz’da veren ihale komisyonu, HMO Organizasyon Tanıtım Reklam Ticaret isimli şirket ile sözleşme imzaladı.

Bir gün sürecek etkinlikler için belediye, şirket ile bir milyon 375 bin TL’lik anlaşma yaptı.

EN BORÇLU BELEDİYE

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2 milyar 271 milyon 191 bin TL’lik borç ile Hazine’ye en fazla borcu olan belediye konumunda, Belediyenin, 31 Mayıs 2023 itibarıyla 2,2 milyar TL olan Hazine borcunun 1,8 milyar TL’si ana paradan, 457 milyon TL’si ise faizlerden oluşuyor.

Belediyenin Hazine borcu, mahalli idarelerin 8,8 milyar TL’lik toplam borcunun 4’te birini oluşturuyor.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu