Gündemden Haberler

AKP’li belediyenin anketçilere binlerce lira ödediği ortaya çıktı

AKP’li Güngören Belediyesi’nin denetim raporuna karşı şerh raporu hazırlayan CHP’li Hüseyin Uyanık, Sonar Araştırma ve Genar Araştırma’ya sırasıyla 150 ve 200 bin TL ödeme yapıldığını kaydetti.

İstanbul’da AKP yönetimindeki Güngören Belediyesi’nin, iktidara yakınlığı ile bilinen anket şirketlerine binlerce lira ödediği ortaya çıktı. Beledye meclisinin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) üyesi Hüseyin Uyanık, belediyenin Denetim Komisyonu Raporu’na karşı şerh raporu hazırladı. Uyanık’ın raporunda, ödeme yapılan 2 şirkete dikkat çekildi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre raporda, CNN Türk canlı yayınında tırnaklarını kesmesi ile gündem olan ve AKP’yi sıkça savunan Hakan Bayrakçı’nın sahibi olduğu Sonar Araştırma Şirketi’ne belediye kasasından 2022’de 150 bin TL ödendiği belirtildi.

Belediyenin ödeme yaptığı araştırma şirketleri arasında Yeni Şafak gazetesinin de yazarı olan İhsan Aktaş’a ait Genar Araştırma Şirketi de yer aldı. Aktaş’ın şirketine de 200 bin TL ödeme yapıldığı tespit edildi.

GENAR İHALE ZENGİNİ

Genar Araştırma, kamudan son 10 yılda 57 ayrı ihale aldı. Bu ihalelerin toplam bedeli ise 22 milyon TL’yi buldu. Şirketin en fazla ihale aldığı yerlerin başında da AKP’li Bağcılar Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) geldi.

Genar, Bağcılar Belediyesi’nden 9, AKP döneminde İBB’den 8, AKP’li Tuzla Belediyesi’nden 7, AKP’li Başakşehir Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden 5’er ihale aldı.

Ayrıca, şirketin RTÜK, üniversiteler, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı gibi kurumlardan da ihaleler aldığı öğrenildi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu