Gündemden Haberler

Akşener, “6’lı masayı terk et” diyen Erdoğan’ın davetini neden reddettiğini anlattı! Kelamları Cumhurbaşkanı’nın güzeline gitmeyecek

İYİ Parti başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “6’lı masayı terk et” davetini “Çizgisinde hiç kırıklık olmayan, tıpkı kararlılıkla savunan bir partiyiz. Milletimizin geleceği heba edildiği bir kumar masasında hiç olmadık, bundan sonra da olmayız. Biz, sayın Erdoğan ve arkadaşlarının ulusallık ve yerlilik üzerinden yaptığı tanıma gereksinim duyan bir parti değiliz. Biz, 2017’de yapılan ve bugünkü bu ucube sistemi getiren o referandumda çok net, çok açık tutum koyan insanların kurduğu bir siyasi partiyiz. UYGUN Parti odur” diyerek reddetmişti.

“SEÇMEN İÇİN DAVET EDİLİYORUZ”

Habertürk canlı yayınında Erdoğan’ın yaptığı davet sorulan Akşener, dikkat çeken açıklamalara bulundu. Oy oranlarının arttığı için Erdoğan’ın davet yaptığını belirten Akşener, masadan kalkmayacaklarını söyledi. Akşener, “Kimine nazaran 16,5, kimine nazaran 18,5 isek, batı vilayetlerinde çok yüksek isek. Biz niye davet ediliyoruz? Bu seçmen için davet ediliyoruz. O seçmenin yerinde kalacağını söylemek ahmaklık. İster yüzde 16 diyelim, ister 18.7’yi kabul edelim. Yüzde 9 puanlık oyun hakkında konuşmak yanlış. Bu seçmene saygısızlık.” dedi.

ERDOĞAN’IN DAVETİNİ REDDETME NEDENLERİNİ SIRALADI

20 yıldır Erdoğan tarafından AK Parti’ye davet edildiğini söyleyen Akşener, kabul etmeme nedenlerini de sıralayarak, “2001 yılında sayın Erdoğan beni davet etti. Bir yol gitmeye kalkıştık, baktım ki benim prensiplerimle uyuşmuyor, ayrıldık. Sonra yeniden davet edildik, hayır dedim. Partimizi kurduk, 2017’den beri vakit zaman davet ediliyoruz. Sayın Erdoğan’ın davetine niçin icabet etmiyorum? Bir sayın Erdoğan yandaşı varlıklı ediyor, ben milletin güçlü olmasını istiyorum, sayın Erdoğan tek adam sistemini istiyor ben halkın kamil olmasını istiyorum. Sayın Erdoğan istibdattan yana ben hürriyetten yanayım. Ben sizlerin her kelimeyi düşünerek konuşmanızı istemiyorum” tabirlerini kullandı.

Akşener, “6’lı masayı terk et” diyen Erdoğan’ın davetini neden reddettiğini anlattı! Kelamları Cumhurbaşkanı’nın güzeline gitmeyecek

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu