Gündemden Haberler

Akşener’den Erdoğan’a ‘50+1’ çıkışı: ‘Çok beklersin’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “‘Yüzde 50+1’ şartının değişmesi isabetli olur” çıkışına ilişkin Erdoğan’a seslenen Akşener, “Amacın anayasa değişikliğinin arkasına sığınıp sistem ile birlikte 2 dönem kuralını değiştirmekse çok beklersin” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, İYİ Parti’nin TBMM’de düzenlenen haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘AMACIN 2 DÖNEM KURALINI DEĞİŞTİRMEKSE ÇOK BEKLERSİN’

Erdoğan’ın “yüzde 50+1” çıkışı ile İYİ Parti’de yaşanan krizlere de değinen Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Çok değil birkaç yıl önce, o sayfa yeniden açıldı. 50+1 sisteminin bugün değiştirmek istiyorlar. Hemen bizzat Erdoğan’ın sözleriyle. Biz zaten hesapsız kitapsız, alelacele getirdiğiniz partili cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’nin başına, bela olacağını daha 2017 yılında söylemiştik! Bu sebeple ‘hayır’ demiştik. Yanlışta ısrar ettiniz, günaydın Sayın Erdoğan. Kaybeden yine aziz milletimiz oldu. 

Mademki, Sayın Erdoğan da 50+1 şartının dayattığı, ittifak sisteminden bu kadar rahatsız. O zaman, buradan, bizzat kendisine sesleniyorum. Gelin, AK Parti olarak ittifak sisteminin, ülkemize dayatılmasının siz de bizim gibi önüne geçin. Gelin, Türk demokrasisinin, tıkanan nefesini açmak için siz de bizim gibi, bir adım atın. Gelin, önümüzdeki seçimlere AK Parti olarak, siz de İYİ Parti gibi, tek başınıza girme cesaretini gösterin.

Ama Sayın Erdoğan eğer ki, bu açıklamayı yapmaktaki amacın anayasa değişikliğinin arkasına sığınıp sistem ile birlikte 2 dönem kuralını değiştirmekse işte o zaman, hiç kusura bakma, çok beklersin.

‘İYİ PARTİ’DE GÜNEŞ YERİNDE, HER ŞEY YOLUNDA’

El birliğiyle herkes İYİ Parti’yi konuşuyor. Seçmene verdiği sözlerin hiçbirini tutmayanların keyfi yerinde. Ama İYİ Parti zor durumdaymış. Parti içi hesaplarını görmek için Türkiye’yi feda edenlerin keyfi yerinde. 

İYİ Parti zor durumdaymış! Yüzde 60 şakşakçılarının, kola kutusu hastalarının keyfi yerinde. İYİ Parti zor durumdaymış. İYİ Parti’de güneş yerinde her şey yolunda.

Ama bu yaşadıklarımız kesinlikle tesadüf değil. Milletimizin belirlediği adayla çıksaydık bu en çok Saray’ı üzerdi. Yüzde 60’la alırız diyen akılsızlara dokunmadılar. İYİ Parti hür siyasetinden en çok Saray ve eşrafı çekiniyor. İttifak içinde flulaşan kimliğimizin artık berrak şekilde görünmesinden korkuyorlar. Müstakil kimliğimizle istismar edecekleri bir açığımız olmadığı için korkuyorlar. Milletimizi İYİ Parti’den uzaklaştıracak yeni bir bahane bulamadıkları için korkuyorlar.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu