Gündemden Haberler

Almanya’da gözaltına alınan Sabah temsilcileri serbest bırakıldı

Almanya’da polisin, evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı Sabah Gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel ile Sabah Avrupa Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay, sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Baskınlarda hem evlerde hem de Sabah gazetesinin Frankfurt’taki Avrupa ofisinde aramalar gerçekleştirildiği, bilgisayarlara ve telefonlara el konulduğu aktarıldı.

Sabah’ın haberine göre Erel ve Albay’ın serbest bırakılması için Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Diplomatik kaynakların, “olayın kabul edilemez olduğunu” Alman makamlarına ilettiği aktarıldı.

SETA TEMSİLCİSİ “FETÖ” İLE İLİŞKİLENDİRDİ

A Haber’de konuşan Anews Yayın Koordinatörü Orhan Sali, “Gözaltına alınma gerekçesine ilişkin detaylı açıklama yapılmış değil” dedi.

Türkiye’de gazetecileri fişlemesiyle gündeme gelen Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfının (SETA) Berlin Temsilcisi Zafer Meşe ise A Haber yayınında olayı “FETÖ” ile ilişkilendirdi ve “Almanya’da FETÖ çok kullanışlı bir araç” iddiasını öne sürdü.

Alman istihbarat örgütü, Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen SETA’yı mercek altına almış ve hazırladığı raporda, “Erdoğan hükümetinin görüşlerini bilim ve araştırma etiketi altında yayınlayan kuruluş” demişti.

‘GÜVEN VE KARAKOYUN’UN ŞİKAYETİ ÜZERİNE…’

Sabah’ın haberinde İsmail Erel ve Cemil Albay’ın “Cevheri Güven ve Ercan Karakoyun’un şikayeti üzerine” gözaltına alındığı öne sürüldü.

Sabah Gazetesi, YouTube hesabından videolar yayımlayan Cevheri Güven’in Almanya’da ikamet ettiği evini geçen yıl manşet yaparak teşhir etmişti.  “FETÖ üyeliğinden” hakkında dava bulunan Güven’in, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinin hazırladığı talepname doğrultusunda Almanya’dan iadesi istenmişti.

FAHRETTİN ALTUN’DAN KINAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İsmail Erel ve Cemil Albay’ın, Cevheri Güven gibi tescilli bir FETÖ mensubunun şikayeti üzerine gözaltına alınmasını kınıyorum” dedi. Altun, gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, olayı şiddetle kınadı, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’nin bakanlığa çağrıldığı aktarıldı.

SORGULARININ ARDINDAN SERBEST BIRAKILDILAR

Darmstadt kentinde bulunan Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan İsmail Erel ve Cemil Albay serbest bırakıldı.

AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen Sabah ve A Haber, Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde bulunuyor. Turkuvaz Medya Grubu’nun sahibi, Orhan Cemal Kalyoncu’nun patronu olduğu Kalyon Holding. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Beşli çete” olarak nitelediği şirketler arasında Kalyon Holding de bulunuyor.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu