Gündemden Haberler

Amasra Katliamı Davası’nda ara karar verildi

Bartın’ın Amasra ilçesinde 14 Ekim 2022 günü meydana gelen ve 43 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasına ilişkin davada ara karar verildi. Mahkeme, sanık Müessese Müdür Yardımcısı Salih Atmaca’nın adli kontrol ile tahliyesine hükmederken, tutuklu bulunan diğer 7 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında yaşanan patlamaya ilişkin 8’i tutuklu 23 sanığın yargılandığı ve 4 gün süren davanın birinci duruşması bugün tamamlandı.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Bartın Adliyesi koridorunda özel olarak oluşturulan salonda görülen duruşmanın son gününde, tutuklu sanıkların ifadeleri tamamlandı. Davada tutuklu bulunan isimler suçlamaları reddederek beraat talebinde bulundu.

SALİH ATMACA TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme, sanık Müessese Müdür Yardımcısı Salih Atmaca’nın adli kontrol ile tahliyesine karar verdi. Tutuklu bulunan diğer 7 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

3-4-5 Mayıs tarihlerinde görülecek olan davanın ikinci duruşmasında, tutuksuz sanıkların sorgusu yapılacak.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu