Gündemden Haberler

Deprem ihalelerinin büyüklüğü 150 milyar TL’yi aştı

Maraş merkezli depremlerin ardından uzmanların devam eden artçı sarsıntılara da işaret ederek inşaat çalışmalarının riskli olduğunu belirtmesine rağmen düzenlenen konut ihalelerinin toplam büyüklüğü 150 milyar TL’yi aştı. 

Gazeteci Çiğdem Toker, T24’teki yazısında depremzedelerin yaşadığı sorunlara rağmen devletin ihalelere yoğunlaştığını belirtirken, “Bu ihalelerin vaat edildiği gibi bir yılda bitip bitmeyeceği kadar, sözleşmeye bağlanan tutarların içinde kalınıp kalınmayacağı da bu ekonomik kriz ortamında dikkatle izlenmeyi hak ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

5 GÜNDE 25 MİLYAR TL’LİK İHALE

150 milyar TL’yi aşan rakamın TOKİ başta olmak üzere farklı kurumların açtığı ihalelerin sözleşmeşme büyüklüğü olduğunu ve 2 hastanenin kapsam dışında olduğunu belirten Toker, 3-7 Nisan tarihleri arasında pazarlık usulüyle 25 milyar TL’ye yaklaşan 17 ihale yapıldığını aktardı. Toker, 5 günlük süreçteki bu ihalelere ilişkin detayları da aktardı. 

124 KAMU İHALESİ

Toker, devamında, “Bu ihaleler, TOKİ, Emlak Konut ve Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. Son 17 ihaleyle birlikte, ağırlıklı TOKİ olmak üzere, deprem konutlarına yönelik kamu ihalelerinin sayısı 124’e, ihalelerde inşaat şirketlerinin verdiği teklifler üzerinden, bütçeden çıkacak olan ihale büyüklüğü 151,4 milyar TL’yi buldu” sözlerine yer verdi.

Deprem konutları ihalelerinin detaylarını düzenli olarak köşesinden aktaran Toker, fikri takibin nedenlerini de yazısında okurlarıyla paylaştı. 

Çiğdem Toker’in yazısının tamamı için tıklayın.

 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu