Gündemden Haberler

Diyanet hutbesinde ‘namaza göre ders programı’ talebi

Diyanet’in cuma hutbesinde, okullardaki ders programlarının namaz saatine göre düzenlenmesi talep edildi, hassas davranmayanların vebal altında girdiği söylendi.

Bütçesi, fetvaları ve eğitimdeki gerici kuşatmadaki rolü ile tepki çeken Diyanet İşleri Başkanlığı, bu hafta yayımladığı cuma hutbesini de eğitim politikalarına ayırdı. Kuruma bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 4 Ağustos 2023 tarihli cuma hutbesinde, “Cuma namazını birbirimize hatırlatalım” denildi.

Eğitim ve iş saatlerinin cuma namazına göre ayarlanması talep edilen hutbede, “Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz ibadetlerinden birisi olan cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım. İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını cuma namazının vaktine göre düzenleyelim” ifadeleri kullanıldı.

“Unutmayalım ki ibadet özgürlüğü ve insan haklarına riayet bunu gerektirir” sözleriyle devam eden hutbede, “Bu hususta hassas davranmayanlar büyük bir vebal altına girmektedir” denildi. (ANKA)

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu