Gündemden Haberler

Diyanet’ten bir milyon 980 bin TL’lik kitap anlaşması

Diyanet, 4-6 yaş Kuran kurslarında okutulması amacıyla 13 kitabın basımı için bir milyon 980 bin TL’lik anlaşma yaptı.

Bütçesi ve fetvalarıyla yurttaşların tepkisini çeken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın milyonlarca liralık harcamalarına yenisi eklendi. 4 ila 6 yaş arasında çocukların yer aldığı Kuran kurslrında kullanılacak kitaplar için 2 günde yaklaşık 2 milyon TL harcama yapıldı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre Diyanet İşleri Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi, 14 ve 15 Haziran tarihlerinde iki farklı ihale düzenledi. 14 Haziran’daki ihalenin, “Dini Değerler Serisi” adı altında 9 kitabın basım hizmeti alım işini kapsadığı, 15 Haziran’daki ihalenin ise “Bulmacalarla Dini Bilgiler, Bulmacalarla Siyer-i Nebi, Okulda Bir Takım İşler Hz. Usame’nin Hayatı” ve “Peygamber Hikâyeleri” kitaplarının basım hizmeti alım işini kapsadığı bildirildi.

14 Haziran ve 15 Haziran tarihlerindeki ihaleler, 10 Temmuz’da sonuçlandı ve toplam bir milyon 980 bin 550 TL’lik anlaşma yapıldığı öğrenildi. Başkanlığın, “Dini Değerler Serisi” adı altındaki kitaplar için bir milyon 132 bin 200 TL, “Bulmacalarla Dini Bilgiler, Bulmacalarla Siyer-i Nebi, Okulda Bir Takım İşler Hz. Usame’nin Hayatı” ve “Peygamber Hikâyeleri” kitapları için de 848 bin 350 TL harcadığı belirtildi.

KİTAP LİSTESİ

Diyanet’in bastıracağı kitaplar şöyle sıralandı:

“Bulmacalarla Dini Bilgiler, Bulmacalarla Siyer-i Nebi, Okulda Bir Takım İşler Hz Usame’nin Hayatı, Peygamber Hikâyeleri, Azimli Olmak, Büyüklere Saygı, Dostluk, Dürüstlük, Kul Hakkını Gözetmek, Merhamet, Minnettarlık, Tutumluluk.”

BİNLERCE ÖĞRENCİ DİYANET KURSUNDA

Diyanet’in 4-6 yaş grubu Kuran kurslarının sayısı ve kurslara katılan öğrenci sayısı da her geçen yıl arttı ve 2022 itibarıyla 168 bini aştı.

Görsel: BirGün

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu