Gündemden Haberler

Diyanet’ten, seçimden bir gün sonra 45 milyon TL’lik harcama

Yılın ilk 3 ayında 10 milyar TL’den fazla harcama yapan Diyanet, 14 Mayıs seçimlerden bir gün sonra 45 milyon TL’lik harcamaya imza attı. Harcama, kitap basımı gerekçesiyle yapıldı.

Bütçesiyle yurttaşlar tarafından eleştirilen Diyanet İşleri Başkanlığı, 2 Mayıs tarihinde kitap basım ihalesi gerçekleştirdi. Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi koordinesinde gerçekleştirilen ihale kapsamında, “Tecvidli Kur’an-ı Kerim Elif-Ba’sı” ve “Etkinliklerle Dinimi Öğreniyorum” kitaplarının bastırılacağı bildirildi. Kitapların her birinden 2 milyon 500 bin adet olmak üzere toplamda 5 milyon adet bastırılacağı belirtildi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre yaklaşık maliyeti 75 milyon 533 bin 333 TL olarak belirlenen ihaleye, 10 şirket teklif verdi. İhaleye verilen en yüksek teklif 60 milyon 500 bin TL, en düşük teklif ise 45 milyon 783 bin TL oldu.

SEÇİMDEN BİR GÜN SONRA ANLAŞMA

İhaleye sunulan 10 teklifin üzerinde inceleme yapan ihale komisyonu, nihai kararını seçimden bir gün sonra 15 Mayıs’ta verdi. Bu kapsamda 15 Mayıs’ta Başak Matbaacılık ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 45 milyon 783 bin TL’lik anlaşma yapıldı. Toplam 5 milyon adet kitap baskısının 20 Haziran’a kadar tamamlanacağı duyuruldu.

3 AYLIK HARCAMASI 10 MİLYAR TL’Yİ AŞTI

Diyanet İşleri Başkanlığı, 35 milyar 910 milyon TL’lik 2023 yılı ödeneğinin 10 milyar 180 milyon TL’sini yılın ilk 3 ayında tüketti. Başkanlık, 10,1 milyar TL’lik harcama ile genel bütçe kapsamındaki 28 kamu idaresini geride bıraktı. Diyanet, 10,6 milyar TL harcayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı, kasasından 5,2 milyar TL çıkan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile 5,3 milyar TL tüketen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nı geçti.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu