Gündemden Haberler

Döviz getiren yabancı misafirlerimizi bağrımıza basıyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yılbaşından bu yana 143 bin düzensiz göçmenin ülkemize girişini engelledik. Düzensiz göçe karşı her türlü tedbiri alırken ülkemiz ekonomisine katkı yapan, döviz getiren yabancı misafirlerimizi de bağrımıza basıyoruz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da katıldığı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

Türkiye’yi mülteci akınlarıyla sıkıştırma senaryolarını boşa çıkarıyoruz. Biz insanları yaşatmak için gerektiğinde tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Birileri bu insanları Ege’de ölüme mahkum ederken, biz sahil güvenlik güçlerimizle onları dalgaların arasından kurtarıyoruz. İnsan kaçakçılarına karşı alınan tedbirleri artırdık. 143 bin düzensiz göçmenin ülkeye girişini engelledik. Son 2,5 ayda 61 bin kaçak göçmenden 25 bini sınır dışı edildi.

‘DÖVİZ GETİREN YABANCI MİSAFİRLERİMİZİ BAĞRIMIZA BASIYORUZ’

Düzensiz göçe karşı her türlü tedbiri alırken ülkemiz ekonomisine katkı yapan, döviz getiren yabancı misafirlerimizi de bağrımıza basıyoruz. Tarihimizde inancımızda yeri olmayan ırkçılık ve yabancı düşmanlığının toplumumuza sirayet etmesine izin veremeyiz. Bu meseleyi vicdani duruşla çözüme kavuşturacağız. Gönüllü onurlu güvenli geri dönüşleri hızlandırmak adına Suriye’nin kuzeyindeki kalıcı konutların yapımı sürüyor. 1 milyon kardeşimiz vatanlarına dönebileceklerdir.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu