Gündemden Haberler

Dünya Bankası’ndan deprem bölgesi için bir milyar dolar

Dünya Bankası, deprem bölgesinde faaliyetlerde kullanılmak üzer Türkiye’ye bir milyar dolarlık finansman sağladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dün yaptığı yazılı açıklama ile Maraş merkezli depremlerden etkilenen illerin imarı için Dünya Bankası tarafından bir milyar dolar finansman sağlandığını belirtti. Finansmanın “Türkiye Deprem Sonrası İyileşme ve Yeniden İmar Projesi” kapsamında verildiğini söyleyen Özhaseki, kredinin 684,8 milyon dolarlık kısmının bakanlığa tahsis edildiğini aktardı. 

Özhaseki, “296,5 milyon dolarlık kısmı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın deprem bölgesinde kırsal alanlarda yapacağı konutlarda, 388,3 milyon dolarlık kısmı ise Bakanlık bünyesindeki İller Bankası’nın (İLBANK) deprem bölgesindeki altyapı projelerinde kullanılacak” ifadelerini kullandı.

Kredinin köylerdeki temel altyapı ile sosyal tesislerin onarımı veya yeniden inşasında kullanılacağını söyleyen Özhaseki, kredinin karşılıksız olarak verilecek 388,3 milyon dolarlık kısmının ise İLBANK’ın deprem bölgesinde yapacağı altyapı projelerinde kullanılacağını dile getirdi.

Bakan Özhaseki, kredi ile deprem bölgesinde, su, yağmur suyu şebekesi, katı atık yönetim tesisleri ve belediye itfaiye istasyonları ile hasar görmüş olan acil durum müdahale ve belediye ekipmanları, itfaiye ve kurtarma araçları ile katı atık toplama araçlarının yenileneceğini bildirdi. (DHA)

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu