Gündemden Haberler

Erdoğan 8 Eylül’de Rusya’ya gidiyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ağustos ayı içerisinde Türkiye’yi ziyaret etmesi beklenen ancak bu kararından vazgeçen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 8 Eylül’de Rusya’da görüşecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, ağustos ayı içerisinde Erdoğan’la Türkiye’de görüşmesi bekleniyordu.

Bloomberg’in Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Putin’in ziyaret kararından vazgeçmesi üzerine, Erdoğan’ın Hindistan’da yapılacak G-20 zirvesinden önce 8 Eylül’de Rusya’ya seyahat etmesinin gündemde olduğu ve görüşmede Karadeniz Tahıl Girişimi’nin geleceğinin görüşüleceği aktarıldı.

‘CUMHURBAŞKANIMIZIN SOÇİ ZİYARETİ OLACAK’

Öte yandan, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Erdoğan’ın Rusya ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, AKP MKYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın Soçi ziyareti olacak. Soçi ziyaretinde tahıl anlaşmasında yeni aşama olabilir” dedi.

KREMLİN: YAKINDA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞEBİLİR

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov da Peskov, Putin ile Erdoğan arasındaki görüşmenin yakında gerçekleşeceğini ve bu konuda bilgilendirme yapılacağını bildirdi.

 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu