Gündemden Haberler

Erdoğan, Akbelen direnişini hedef aldı

Kabine toplantısı sonrası Akbelen’deki direnişi hedef alan ve “Ülkemizde yürütülen kampanyaları çevre hassasiyeti ile izah edemeyeceğimiz gerçektir” diyen Erdoğan, enflasyon için de “Bu kritik dönemde yapmamız gereken, milli çıkarları küçük beklentilerin önüne koymaktır” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşlanı Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen ve yaklaşık 3 buçuk saat süren Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Akbelen direnişini hedef alan Erdoğan, enflasyon ve yeni Anayasa konusuna da değindi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de, Akbelen Ormanı’nda çevre katliamına karşı direniş sürerken, Erdoğan direnişi hedef aldı. “Ülke ve millet olarak ne zaman ayağa kalksak milli birliğimize kastedildiğini görüyoruz. Gezi olaylarından 15 Temmuz darbe girişime kadar nice hadiseyi akamete uğrattık” diyen Erdoğan, “Bilindiği gibi kömür santralleri Avrupa ülkelerinin en önemli kaynağı haline geldi. Ülkemizde yürütülen kampanyaları çevre hassasiyeti ile izah edemeyeceğimiz gerçektir. 2023 sonu için hedefimiz 30 milyon fidan daha dikmektir. Biz çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyoruz. Sadece işimize bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Mayısta düzenlenen seçimlere de işaret eden Erdoğan, “Buradan biz kez daha sesleniyorum; başaramadınız, başaramayacaksınız. Son 2 aydır yaşadığımız her olay, milletimizin verilmiş sadakası olduğunu ortaya koyuyor” diye konuştu.

‘ENFLASYON KONUSUNDA EN BÜYÜK BAŞARI BİZİM DÖNEMİMİZE AİT’

Enflasyona ilişkin de konuşan Erdoğan, “Enflasyon konusunda en büyük başarı bizim dönemimize aittir. Enflasyonu yüzde 6’lara kadar düşüren yine biz olduk. Enflasyonu tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz. İnsanlar gibi devletlerin de hayatlarında inişler çıkışlar olabilir. Türkiye’nin gücü de imkanı da büyüktür. Bu kritik dönemde yapmamız gereken, milli çıkarları küçük beklentilerin önüne koymaktır” dedi.

‘SAĞLIKTA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR YAPI OLUŞTURDUK’

Göçmen ve sığınmacılara değinerek, “Yeni gelen 20 milyon ilave nüfusla birlikte vatandaşlarımızın tamamının refahlarını yükseltecek bir altyapı kurduk. Sağlıkta eşi benzeri olmayan bir yapı oluşturduk” iddiasında bulunan Erdoğan, “Yaklaşık 11 milyon yeni konutla depreme hazırlık yaptık. 680 bin yeni konut için kolları sıvarken 6 buçuk milyon konutu dönüştüreceğiz. 15 Ağustos’a kadar afetzedelerin tamamını konteynerlere taşımız olacağız” ifadelerini kullandı.

‘YENİ ANAYASA İÇİN ORTAKLARIMIZLA HAMLEMİZİ YAPACAĞIZ’

“Ailenin korunması” adı altındaki yeni Anayasa yaklaşımlarını hatırlatan ve “Meclis’in açılmasıyla birlikte verdiğimiz sözleri tutacağız” diyen Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk demokrasisini darbe anayasasından kurtararak sivil ve özgürlükçü bir anayasayla buluşturmak istiyoruz. Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla istişare içinde bununla ilgili hamlemizi önümüzdeki dönemde yapacağız” sözlerini kullandı. (DHA)

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu