Gündemden Haberler

Erdoğan’a ‘Sensin o’ yanıtına ev hapsi!

Batuhan Batan

Kızılay’a yönelik eleştirilere “Be ahlaksız, namussuz, adi” diyerek karşılık veren Erdoğan’a ilişkin TİP tarafından hazırlanan görsel, “Küfretme, istifa et” ifadeleriyle paylaşılmıştı. TİP görselinin “Sensin o” sözleri ile alıntılayan oyuncu Cansu Gültekin’e de “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla “konutu terk etmeme” cezası verildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Maraş merkezli 6 Şubat tarihli depremlerin ardından devletin deprem bölgesindeki yetersizliklerine ilişkin eleştirilere, Osmaniye’de yaptığı açıklamada hakaretlerle karşılık vermişti. Erdoğan, 21 Şubat tarihinde, kentteki Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) ait merkezde çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay’a sahip çıkmıştı.

ERDOĞAN, KIZILAY ELEŞTİRİLERİNE HAKARET EDEREK KARŞILIK VERDİ

Depremzedelerin gıda ihtiyacının karşılandığını öne süren Erdoğan, “Ama terbiyesiz, terbiyesizliğini bırakmaz. İşte çıkmış bir tanesi ‘Kızılay nerede? Ne çadırını, ne yemeğini gördük’ diyor. Be ahlaksız, namussuz, adi. Günde yaklaşık 2,5 milyona bu Kızılay yemeğini ulaştırıyor. Böyle vicdansızlık olur mu? Yani, bir ülkede kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca yaklaşmak, yenilir yutulur bir şey değildir” ifadelerini kullanmıştı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu