Gündemden Haberler

Erdoğan’ın ortağına milyonlarca liralık ihale!

Ersan Kınık

AKP’li Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen çöp kutusu alım ihalesini, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski iş ortağı Reşat Sözen’in şirketi kazandı. Belediye ile şirket arasında 15 milyon 401 bin ve 2 milyon 664 bin liralık iki ayrı sözleşme imzalandı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre İstanbul’da Tuzla Belediyesi, 24 Nisan’da çöp konteyneri alımı ve geri dönüşüm kumbarası alımı için iki ayrı ihaleye çıktı. Her iki ihaleyi de Uçak Plastik isimli şirket kazanırken, belediye ile şirket arasında 17 Mayıs tarihinde el sıkışıldı.

Çöp konteyneri alımı ihalesi kapsamında 15 milyon 401 bin TL’lik sözleşme imzalanırken, geri dönüşüm kumbarası alımı ihalesi kapsamında ise 2 milyon 664 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

ERDOĞAN’IN YAKIN DOSTU, ESKİ İŞ ORTAĞI…

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre merkezi Düzce’de yer alan Uçak Plastik Kalıp Metal İthalat isimli şirket, Adnan Uçak ve Reşat Sözen’e ait.

AKP Yalova İl Teşkilatı’nın kurucularından olan Reşat Sözen, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da eski ortağı ve sıkı dostu. Sözen, Erdoğan ile birlikte Yalıtaş A.Ş., Emniyet Gıda, Yenidoğan Gıda Pazarlama gibi çeşitli şirketlerde uzun yıllar boyunca ortaklık yaptı.

AKP’Lİ BELEDİYELERDEN ALDIĞI İHALELER DİKKAT ÇEKİYOR

Ayrıca Uçak Plastik’in, AKP’li belediyelerden ve kamu kurumlarından aldığı ihaleler bununla sınırlı değil.

Şirket, 15 Mart’ta Rize İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen plastik çöp konteyneri alımı ihalesini, ihalede geçerli teklifi veren tek şirket olarak 721 bin 500 TL karşılığında almıştı.

1 Mart’ta AKP’li Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ihaleyi ise tam 2 milyon 247 bin 500 TL karşılığında kazanmıştı. Bu ihale için de 5 firma ihale dokümanını satın almış ancak sadece 2 firma teklifte bulunmuş, ihale komisyonu tarafından tekliflerden biri geçersiz sayılmış ve Reşat Sözen, ihalenin kazananı olmuştu.

Sözen’in şirketinin aldığı ihalelerin toplamı ise 74 milyon TL’yi aşmış durumda…

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu