Gündemden Haberler

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye’deki göçmen sayısını açıkladı

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye’deki göçmen sayısının 4 milyon 893 bin 752 olduğunu açıkladı.

Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan ülke genelindeki göçmen sayısına ilişkin açıklama yapan Göç İdaresi Başkanlığı, söz konusu sayıların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Başkanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bugüne kadar, yabancı sayısının Türk vatandaşı nüfusuna oranla yüzde 20’yi aştığı 1169 mahallemiz, yoğunluğun azaltılması amacıyla yeni yabancı kaydına kapatılmıştır. İstanbul’da kapalı mahalle sayısı 54’tür. Ülkemiz genelinde göçmen sayısı 4 milyon 893 bin 752’dir. Yabancı sayıları, Göç İdaresi Başkanlığımıza ait ‘goc.gov.tr’ adresinde her hafta düzenli olarak yayınlanmaktadır. Ülkemizdeki yabancı sayılarına ilişkin özellikle sosyal medyada yer alan mesnetsiz yorumlar, yayınlanan rakamlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bir kez daha vurguluyoruz ki düzensiz göçle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam etmektedir!”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu