Gündemden Haberler

İkinci tura çıkan bir insan nasıl diktatör olabilir?

CNN International’a konuşan Erdoğan, “İkinci tura çıkan bir insan nasıl diktatör olabilir?” dedi ve kimsenin fikirleri nedeniyle tutuklu olmadığını öne sürdü.

AKP’li Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’nda CNN International’a açıklamalarda bulundu. Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilere dair konuşan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile özel ve giderek gelişen bir ilişkileri olduğunu söyleyen Erdoğan, “Batı’nın Rusya’ya uyguladığı gibi yaptırım uygulayacak noktada değiliz. Batı’nın yaptırımlarına bağlı değiliz” dedi.

T24’ün aktardığına göre “Biz güçlü bir devletiz ve Rusya ile pozitif bir ilişkimiz var. Rusya ve Türkiye’nin her alanda birbirlerine ihtiyacı var” diyen Erdoğan, Batı’nın Ukrayna savaşı sonrası Rusya’ya karşı “dengeli bir yaklaşım sergilemediğini” söyledi ve “Rusya gibi bir ülkeye dengeli yaklaşmak gerekir” yorumunda bulundu.

KILIÇDAROĞLU’NA RUSYA SUÇLAMASI

Erdoğan, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da Türkiye’yi Rusya’dan “koparmaya çalışmakla” suçladı. 

‘DİKTATÖR’ SAVUNMASI

ABD Başkanı Joe Biden’ın 2020 başkanlık kampanyasında kendisine “otokrat” demesine de değinen Erdoğan, “İkinci tura çıkan bir insan nasıl diktatör olabilir?” sözleriyle savunmada bulundu. Erdoğan, tekrar seçilirse Biden’la çalışacağı konusunda “şüphe olmadığını” da söyledi.

Seçimlere dair de konuşan Erdoğan, “Şu anki rakibim bize karşı 15 seçime katıldı. Her seferinde de kaybetti. Seçimlerin ikinci turu önümüzdeki pazar olacak. Milletimin güçlü bir Türkiye demokrasisi adına hareket edeceğinden eminim. Ve insanımızın bizi yüzüstü bırakmayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’DE KİMSE FİKİRLERİ SEBEBİYLE TUTUKLU DEĞİL’

Erdoğan, ayrıca, “Türkiye’de kimse fikirleri sebebiyle tutuklu değil” iddiasında bulundu.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu