Gündemden Haberler

İnce’nin oyları ne olacak; bunu YSK’ya bırakıyorum

AKP’li Ali İhsan Yavuz, Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesine ilişkin, “Peki bu oylar ne olacak; çok açık ve net hüküm olmaması nedeniyle konuyu YSK’ya bırakıyorum” açıklamasında bulundu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesine ilişkin AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’dan açıklama geldi. Yavuz da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi İnce’nin adaylıktan çekilmesine ilişkin üzüntüsünü ifade etti.

2019’da İstanbul seçimlerinin tekrarı sürecinde “Hiçbir şey olmasa bile bir şey olmuştur” hafızalara kazınan Yavuz, “Biz Muharrem İnce’nin sonuna kadar bu yarışa devam etmesini isterdik. Pusula netleşmiştir. Kesinleşmiştir. Cumhurbaşkanlığı oy pusulasının değişme şansı yok” ifadelerini kullandı.

DHA’nın aktardığına göre Yavuz, devamında ise “Peki bu oylar ne olacak; çok açık ve net hüküm olmaması nedeniyle konuyu YSK’ya bırakıyorum” diye konuştu.

ERDOĞAN’IN ÜZÜNTÜSÜ

Erdoğan da İnce’nin adaylıktan çekilmesine ilişkin “Adaylardan bir tanesi adaylıktan çekilmiş. Tabii niye çekildi anlamak mümkün değil. Doğrusu üzüldüm” demişti.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu