Gündemden Haberler

Irak ve Suriye tezkeresi Meclis’ten geçti

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’deki görev sürelerinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’ndan 357 oyla geçti.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder başkanlığında Irak ve Suriye tezkerelerini görüşmek üzere bugün toplandı. 3 milletvekili ile siyasi partilerin grup başkanvekillerinin söz almasının ardından, Danışma Kurulunun önerisiyle TSK’nin Irak ve Suriye’deki görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşmelerine geçildi.

CHP, YEŞİL SOL VE TİP ‘HAYIR’ DEDİ

Görüşmelerin ardından yapılan oylama sonucuna göre, TSK’nin Irak ve Suriye’deki görev sürelerinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, 164 “hayır” oyuna karşı 357 “evet” oyuyla Meclis’ten geçti. 

Tezkereye AKP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi “evet” oyu vereceğini açıklarken, CHP “yabancı askerlerin Türkiye’de bulunmasına” ilişkin madde nedeniyle ve Yeşil Sol Parti ise tezkerenin bölgedeki istikara zarar vereceği gerekçesiyle “hayır” oyu vereceklerini dile getirmişti. 

Görüşmeler sırasında zaman zaman AKP ve İYİ Partili vekillerle Yeşil Sol Parti milletvekilleri arasında tansiyon yükselirken, TİP Sözcüsü Kadıgil de söz alarak “TİP olarak ülkemiz topraklarında yabancı asker sokulmasına, başka ülkelerin topraklarında askeri operasyon yürütülmesine hayır diyoruz” ifadelerini kullanmıştı. 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu