Gündemden Haberler

İzmir Adliyesi’nde 21 ildeki operasyonları protesto etmek isteyen avukatlar engellendi

Sabah saatlerinde 21 ilde yapılan operasyonlar ve gözaltılara karşı İzmir Adliyesi’nde bir araya gelen avukatların protestos girişimi engellendi.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlere kısa bir süre kala, bu sabah saatlerinde 21 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşil Sol Parti’den siyasetçilerle birlikte gazeteciler, avukatlar ve sanatçılar da yer aldı.

Bazı evlerde yapılan aramalarda polislerin kitap ve dijital materyallere el koyduğu, toplam gözaltı sayısının 100’ü aştığı öğrenildi. 

Sabah saatlerindeki operasyonlarının ardından aralarında meslektaşlarının da olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen avukatlar, İzmir Adliyesi’nde bir araya geldi. Avukatların protestosuna izin verilmezken, emniyet ile yaşanan gerilim sürüyor.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu