Gündemden Haberler

Kılıçdaroğlu, SADAT’a tazminat ödeyecek

SADAT’ın açtığı davada karar verildi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun 30 bin TL tazminat ödemesine hükmedildi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na SADAT tarafından açılan davada karar verildi. 

DW Türkçe’nin haberine göre davanın kısmen kabulüne karar veren Büyükçekmece 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 30 bin TL manevi tazminatın ilk haksız eylem tarihi olan 13 Mayıs 2022’den itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalı Kılıçdaroğlu’ndan alınarak davacı SADAT’a ödenmesine hükmetti.

‘TERÖRİST YETİŞTİREN KURUM’

Kılıçdaroğlu, 13 Mayıs 2022’de beraberindeki CHP’li milletvekilleriyle birlikte SADAT’ın İstanbul’daki merkezine giderek bu şirketin yetkilileriyle görüşmek istemişti. İçeri alınmayan Kılıçdaroğlu, binanın önünde yaptığı açıklamada, “Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara, kişilere teslim edilmeyecektir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi de var. Yani sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tedhiş. Arapça ‘terör’, ‘tedhiş’ olarak tanımlanıyor. Türkçesi de ‘terör’. Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş” açıklamasında bulunmuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin ve açıklamalarının ardından SADAT tarafından bir milyon TL’lik tazminat davası açılmıştı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu