Gündemden Haberler

Lüks, şatafat ve israf alıp başını gitmişse çok ciddi bir sorun var demektir

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’nin ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Halkın parasıyla inşa edilen ve binden fazla odası olan Saray’da yaşayan Erdoğan, “Bir tarafta 735 milyon kişi açlıkla mücadele ederken, diğer tarafta lüks, şatafat ve israf alıp başını gitmişse burada çok ciddi bir sorun var demektir” dedi.

Erdoğan, sözlerinin devamında, “Geldiğimiz noktada maalesef Afrika’dan Asya’ya milyarlarca insan, bir avuç elitin keyfi ve refahı için çok kötü şartlarda çalışmakta, ter dökmektedir. Bu ne adildir ne insanidir ne de vicdanidir. Sorunlarımızın sebebi kaynak kıtlığı değil, merhamet eksikliğidir” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Türkiye olarak bu adaletsizliklere itiraz ettiklerini öne sürdü. 

‘DÜNYAMIZIN GELECEĞİ İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ’

Konuşmasında iklim değişikliğine de değinen Erdoğan, “Bu seneki temamız tek dünya, tek aile ve tek gelecekti. Zirve oturumlarının ilkinde gezegenimizin karşılaştığı çevre sorunlarını istişare ettik. İklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik, özellikle de tabii bunun kaybı, bunun yanında kirlilik olarak adlandırılan gezegen krizi artık etkisini daha fazla hissettiriyor. Orman yangınlarından sel felaketlerine, kuraklıktan ısınmaya kadar geniş bir yelpazede bunun yıkıcı sonuçlarını zaten görüyoruz” dedi.

“Esasen Türkiye’nin özellikle sera gazı salınımlarında sorumluluğu oldukça düşüktür” diyen Erdoğan, “Buna rağmen Türkiye olarak dünyamızın ve insanlığın ortak geleceğini ilgilendiren bu hayati meselede elimizi taşın altına koyuyoruz. Paris İklim Anlaşması’na 2053 net sıfır emisyon ve yeşil kalkınma hedeflerimizle en anlamlı katkıyı yapan ülkeler arasındayız” iddiasını dile getirdi.

DHA’nın aktardığına göre Emine Erdoğan tarafından “Dünya ortak evimiz” sloganıyla yürütülen Sıfır Atık Projesi’nin Birleşmiş Milletler’den (BM) 5 farklı ödül aldığını söyleyen Erdoğan, “BM Genel Kurul kararıyla Sıfır Atık Projesi, küresel bir harekete dönüştü. Bu kararla 30 Mart, Uluslararası Sıfır Atık Günü olarak ilan edildi” diye konuştu.

‘OVP, YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA TAKDİR TOPLADI’

Emeğiyle yaşayan yurttaşlar üzerinde ekonomik yüklerin artırılması öngören Orta Vadeli Program’a (OVP) da değinen Erdoğan, yurt içi ve yurt dışından takdir topladığını söyledi. Dünya Bankası’nın Türkiye’ye yönelik 35 milyar dolarlık “yatırım” paketinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Erdoğan, “Türkiye ekonomisine duyulan güvenin bir tezahürüdür” dedi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu