Gündemden Haberler

Meclis’e ziyaretçi kısıtlaması getirildi

Güvenlik tedbirleri kapsamında Meclis sivil ve araçlı ziyaretçi girişlerine kısıtlama getirildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Ttoplantıda 28. dönem ikinci yasama yılının başlaması nedeniyle Meclis faaliyetleri, Meclis güvenliği, Meclis ile ilgili bu dönem alınacak kararlar ve Gelecek Partisi milletvekillerinin de katılımıyla Saadet Partisi çatısı altında kurulan grup için Genel Kurul oturma düzeni ve yeni grup odası için idare amirlerinin yer alacağı bir komisyon kurulması konuları görüşüldü.

TBMM Başkanlık Divanı kararıyla kurulacak geçici komisyon, Saadet Partisi için Genel Kurul’da oturma düzenini ayarlayacak ve Meclis’te Saadet Partisi’ne verilecek grup odasının yeri belirlenecek.

KISITLAMA KARARLARI

Yasama yılının açıldığı 1 Ekim’de TBMM’nin yakınındaki saldırının ardından yapılan ilk TBMM Başkanlık Divanı toplantısında bazı yeni güvenlik önlemleri alınmasına da karar verildi. Buna göre Meclis’te özellikle Genel Kurul’un çalıştığı günlerde ziyaretçilerin, milletvekillerinin olduğu halkla ilişkiler binasının dışındaki ana bina ve Meclis kampüslerine geçişi kısıtlanacak.

Ayrıca ziyaretçilerin araçlarıyla Meclis’e girişleri de kısıtlanacak. (DHA)

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu