Gündemden Haberler

Merdan Yanardağ, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten beraat etti

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Merdan Yanardağ, yazıları gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

BirGün’de 7 bölüm halinde yayınlanan “Faşizm ve İslami Faşizm” başlıklı yazıları nedeniyle “zincirleme şekilde cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ için karar çıktı.

Mahkeme, iddia edilen suçun oluşmadığı kanaatine vararak Yanardağ’ın beraatine karar verdi.

‘İDDİA MAKAMININ CEZALANDIRILMA YÖNÜNDE MÜTALAA VERMESİ YAZI İÇERİĞİNİ İSPATLAR NİTELİKTE’

Yanardağ’ın duruşmada suçlamalara ilişkin şu savunmayı yaptığı öğrenildi:

“Önceki beyanlarımı tekrar ederim. Müdafinin yazılı ve sözlü savunmalarına katılıyorum. Yazıların hiçbirinde hakaret anlamına gelebilecek tek bir sözcük yoktur. İddianameye konu yazılar seri yazılardır ve bir bütün teşkil eder bu nedenle yazı dizisi olarak değerlendirilmesi gerekir. Bu yazıların farklı günlerde yayınlanması yazıların bir bütün olduğu gerektiğini değiştirmez. Yazıların içeriğinde araştırma ve analiz yapılmaktadır. Ben aynı zamanda sosyoloji doktoruyum.

Yazı serisinde faşizm ve İslamcı faşizmin karşılaştırma analizini yapıyorum. Söz konusu yazı içerikleri hakkında hakaret suçunu işlediğim iddiasıyla hakkımda dava açılması bu tarz analiz çalışmalarına engeller ayrıca siyasi otoriteyi eleştiremez hale geliriz. Söz konusu yazı içeriğinin analiz ve eleştiri mahiyetinde olduğu açık olmasına rağmen iddia makamının hakkımda cezalandırılma yönünde mütalaa vermesi yazı içeriğini ispatlar niteliktedir. Hakaret suçunun unsurları oluşmamıştır. Öncelikle süresinde açılmayan dava nedeniyle hakkımda düşme kararı verilmesini, mahkemeniz aksi kanaatte ise beraat kararı verilmesini talep ederim.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu