İsimler ve Anlamları

Mevsim İsminin Anlamı Nedir?  Kur’an’da Geçer mi?

Mevsim isminin ne anlama geldiğine, Mevsim isminin kökenine ve rengine ayrıca Mevsim ismiyle alakalı faydalı bilgilere, analizlere ve istatistiki bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Mevsim ismi ile ilgili bilgiler
Mevsim isminin rengi: Pembe
Mevsim isminin cinsiyeti: Kız
Mevsim isminin kökeni: Arapça
Mevsim ismi Kuran’da  geçiyor mu?: Hayır(✖) 

Mevsim ismi ne anlama gelmektedir? Mevsim ne anlama gelir? Mevsim ne demektir? Mevsim isminin anlamı nedir? 

1. Yılın dört bölümünden biri. 2. Dağlamak suretiyle damga vurmak.

1. Yılın, güneşten ısı, ışık alma süresi ve dolayısıyla iklim şartları bakımından farklılık gösteren dört bölümünden her biri, sezon: “Bütün bir mevsim vur patlasın çal oynasın, eğlenildi.” –S. F. Abasıyanık. 2. Bazı atmosfer olaylarının en çok belirdikleri zaman: Yağmur mevsimi. Fırtına mevsimi. 3. Herhangi bir ekimin yapıldığı veya bir ürünün yetiştiği dönem: “Kütahya’ya bir kiraz ve Bursa’ya bir şeftali mevsiminde gitmiştim.” –A. Gündüz. 4. Herhangi bir şeyin etkinlik dönemi, sezon: Tiyatro mevsimi. 5. Zaman, dönem, çağ: “Sevda mevsimi gelince kuşlar bin türlü teranelerle minimini göğüslerini yırtarlar.” –R. N. Güntekin. 6. mec. Yaşamın bir bölümü: Yaşamın kış mevsimi yaşlılıktır.

Güneş’in yıllık devinmesinde eşlek ile dönenceler (yaz ve kış dönenceleri) arasında geçirdiği zaman aralıklarının her biri . Bir yılda dört mevsim vardır: İlkbahar, yaz, sonbahar, kış.

Mevsim isminin sözlük anlamı nedir? 

Köken: Arapça, Cinsiyet: Kız
Yılın, iklim koşulları bakımından farklılık gösteren dört bölümünden her biri.

Mevsim ismi Osmanlıca nasıl yazılır? Mevsim ismi Arapça nasıl yazılır?

Mevsim ismi caiz mi?

Mevsim ismini çocuğuma koymakta herhangi bir sıkıntı var mı, çocuğuma koymak uygun mu ve dinen caiz mi diye aklınıza gelen soruların cevabına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Mevsim ismimiz anlam itibari ile herhangi bir sıkıntısı olmamakla birlikte anlam güzelliği olduğu için tavsiye edilen isimler arasında diyebiliriz. Mevsim ismini kullanmakta dinen de herhangi bir sıkıntı yoktur yani caizdir. 

Mevsim isminin ebced değeri nedir?

Mevsim  : موسیم

موسیم = Mevsim  isminin ebced değeri : 156

https://www.ysnhaber.com/2019/09/mevsim-isminin-anlami-nedir.html

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu