Gündemden Haberler

Millet İttifakı’ndan İzmir’de miting

Millet İttifakı’nın İzmir’de Gündoğdu Meydanı’ndaki mitingi başladı.

Seçim çalışmaları kapsamında farklı il ve bölgelerde yurttaşlarla bir araya gelen Millet İttifakı’nın İzmir’de Gündoğdu Meydanı’ndaki mitingi başladı. İzmir’deki mitingde Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve liderler ilk kez bir mitingde bir araya gelecek ve açıklamalarda bulunacak. 

Evrensel’in aktardığına göre; ittifakın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte cumhurbaşkanı yardımcısı adayları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da mitingde yer alıyor. Mitinge İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

SOYER: İZMİR SİZİ CUMHURBAŞKANI YAPMAYA KARARLI

İlk olarak kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuşmasına “Kurtuluşun ve kuruluşun meydanına, İzmir’e hoşgeldiniz” diyerek başladı. Soyer, Kemal Kılıçdaroğlu’na “İzmir sizi cumhurbaşkanı yapmaya kararlı. Gelceğin Türkiye’sine çok yakışıyorsunuz. Bu seçimde üç büyük eşiği aynı anda aşacağız; refah, adalet, özgürlüklerimiz” diye seslendi.

KARAMOLLAOĞLU’NDAN ADALET VE EKONOMİ VURGUSU

Daha sonra sahneye çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Adalet bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz husus. Adalet olmadan devlet olmaz. Ama yeter mi? Yetmez. İnsanlar geçinebilecekleri kadar bir gelire mutlaka ulaşabilmelidir” diye konuştu.

YAVAŞ: SANDIKTAN ÇIKACAK SONUCU KABULLENECEKSİNİZ

Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş da konuşmasında “21 yıl sonunda artık söyleyebilecekleri bir şey kalmadığı için sürekli bizi bir şeyler ile suçluyorlar. ‘Biz kaybedersek darbe olur’ diyorlar. Siz kaybedin diye seçime girdik kardeşim! Diyorlar ki biz gidersek darbe olur. Seçime girebilirsiniz ama kazanamazsınız diyorlar. Kazanmak yasak. Hayır. Demokrasi yerini bulacak. Bu milletin iradesi sandığa yansıyacak ve sandıktan çıkacak sonucu kabulleneceksiniz” ifadelerine yer verdi.

İMAMOĞLU: MİLLET KAZANIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kazanıyoruz İzmir, hiç şüpheniz olmasın. Millet kazanıyor. Çünkü sizlere güveniyoruz. 86 milyonun iktidarı geliyor. Her şey çok güzel olacak” diye seslendi.

BABACAN: EUROVISION’DA YİNE GURUR YAŞAYACAĞIZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, konuşmasında geçmiş yıllardaki Eurovision ve büyük konserleri hatırlattı. Babacan, “Türkiye maalesef dünyadan koptu. İçine kapandı. Seçimlerden 1 gün önce Avrupalı gençler Eurovision şarkı yarışmasını konuşacak. Türkiye katılmıyor bile. 2003 yılında Sertap Erener ‘Everyway That I Can’ diyerek bize büyük bir gurur yaşatmıştı. Birinci olmuştuk değil mi? Yine başaracağız, bunlar yine olacak. Yine aynı gururu yaşayacağız. Madonna’yı, Metallica’yı, Rammstein’ı, Roger Waters’ı, Rihanna’yı, U2’yu biz kendi ülkemizde ağırladık. Hepsi geldi Türkiye’ye. Yine dinleyeceğiz inşallah” dedi.

UYSAL: MİLYONLARIN HAKKINI YEDİNİZ

Daha sonra Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal konuştu. Uysal, “Adları ak olabilir ama alınların ak olmadığını gördük. Halen çıkmışlar millete vaatte bulunuyorlar. Utanının utanının. Seçim beyannamesi değil beceriksizliklerinin itirafnamesi. Çalmayı iyi biliyorlar. Neymiş, mülakatları kaldıracaklarmış. Milyonların hakkını yediniz, sanki bu 21 yılda kayırmacılığı bunlar icra etmedi, vaatte bulunuyorlar” diye konuştu.

AKŞENER: HER AİLEDEN BİR OY İSTİYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, de “Tüm İzmirlilerden, özellikle CHP seçmeninden -size saygım sonsuz- her aileden bir oy istiyorum. Çünkü şu ana kadar en fazla eziyet gören benim. Bana söylenenler hiç kimseye söylenmedi. Ağzımda tekrarlayamıyorum çünkü tam kadınlara söylendi. Bize sürtük dendi, bana fosforlu dendi. Gençlere süfli dendi, bana kocasını aldattı dendi. Bu benim için ölümdü. Hangi partiye oy verirseniz verin, her aileden bir oy istiyorum. Moralim için, ailem için istiyorum” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: BİRLİKTE TÜRKİYE’Yİ AYDINLIĞA ÇIKARACAĞIZ

Akşener’in ardından Kemal Kılıçdaroğlu sahneye çıktı. Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları kaydetti:

“Benim umudum sizlersiniz. İçine düştüğü bu durumdan Türkiye’yi çıkarmamız birlikte olacak. Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte sandığa gideceğiz ve birlikte Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Söz mü? Ben de size söz veriyorum. Bay Kemal’in sözünü veriyorum. Ne olursa olsun bütün engelleri yıkacağım ve Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağım. Emin olun. Birlikte olduğumuz sürece adaleti birlikte gerçekleştireceğiz. Herkes için adalet olacak. Hiçbir ayrım yapmayacağız. 85 milyonu kucaklayacağız. Oy versin vermesin, kim haksızlığa uğradıysa Bay Kemal onunda yanında olacaktır. Adalet sadece mahkeme salonlarında değil, her yerde olmalı. Bunu sağlayacağız.

Sevgili gençler iyi misiniz? Dersime çalıştım. Buraya gelmeden önce İzmir’de ilk kez sandığa gidip oy kullanacak kaç genç arkadaşımız var diye baktım. 215 bin 650 genç. Bu seçim, gençlerin kendilerini göstermesi gereken bir seçimdir. Bu seçimler demokrasiyi yeniden inşa etme seçimidir. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etme seçimidir. Kadın erkek eşitliğini sağlama seçimidir. Ayrılmak değil kucaklaşma seçimidir. Ayrışma değil. Bu seçim Türkiye’ye demokrasi geçirme seçimidir. Yaklaşık 5 milyon 300 bin genç ilk kez oy kullanacak. Tarihe bir not düşecekler. Ve daha ileriki yaşlarında çocuklarına şunları anlatacaklar: Türkiye’de otoriter bir yönetim vardı. Bir tweet atarken bile babalarımız annelerimiz bizi uyarırdı. Sandığa gittim 14 Mayıs’ta, oyumu kullandım, otoriter yönetimi değiştirdim. Gerçekten de demokratik bir ülkeyi inşa ettim.

21. yüzyılın dünyasında Türkiye’nin büyümeye kalkınmaya ihtiyacı var. Dünya ile rekabete ihtiyacı var. Bunu gerçekleştireceğiz. Bir şampiyonlar ligi kurduk. En yetkin insanlarla birlikteyiz.

‘Bir Kemal kurdu, birinci yüzyıl başladı, bir Kemal geldi, ikinci yüzyıl başlıyor’ diyor Bayraklı’dan kardeşlerim. Hiç endişe etmeyin. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Sizden tek isteğim, sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Geçen seçimlerden AK Partiye veya MHP’ye oy vermiş veya sandığa gitmemiş bir yakınızı ikna edin. Türkiye’nin bu çıkmazdan çıkması gerektiğini anlatın. Gerçekten söz mü? Ben de size söz veriyorum. Bu ülkeye baharları, huzuru, kardeşliği getireceğim. Çiftçiyi toprakla barıştıracağım. Ona kırmızı mazot vereceğiz, o üretecek, hepimiz kazanacağız. Kırsalda hiçbir kadının, gencin aç kalmasını yoksul kalmasını tamamen ters yüz yapacağız. Sosyal güvenlik primlerini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Böyle bir Türkiye’de herkes mutlu olacak. Türkiye gerçekten de dünyada yeniden şahlanacak.

Samandağ’dan başlayarak Mersin’e kadar olan havzayı Akdeniz’in en büyük üterim bölgesi haline dönüştüreceğiz. İstanbul’un nüfusu 5 yıl içinde 2,5 milyon azalacak. O bölgede ciddi bir istihdam alanı yaratacağız.

İktidar olduğumuzda 5 yıl içerisinde 300 milyar dolar para gelecek ve tamamı yatırıma ayrılacak. Ayrıca bir şey daha söyleyeyim. O dışarıya götürdükleri 418 milyar dolar var. O parayı son kuruşuna kadar alıp Türkiye’ye getireceğim. Endişe etmeyin. ‘Nasıl getireceksin’ diyorlar. Getireceğim getireceğim. Uluslararası hiçbir mahkeme bir devletin soyulmasına evet dememiştir. Hukuk içinde adalet içinde çalınan paraların tamamını getireceğiz. Öyle gidecekler, Amerika’da çiftlikler alacaklar, gökdelenler alacaklar, İngiltere’de villalar yapacaklar, Bay Kemal bunları yiyecek! Yemem efendim yemem. Tamamını alacağım. Son kuruşuna kadar getireceğim.

2015’ten beri emeklilere ramazan ve kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verin diyorum. Önce itiraz ettiler. Sonra biner lira verdiler. Seçime gidiyoruz diye biraz artırdılar. Önümüzde Kurban Bayramı var. Emekli kardeşlerim, gideceksiniz bankaya, 15 bin lira paranız olduğunu göreceksiniz. O para ananızın ak sütü gibi helaldir. Yine koro halinde bağırıyorlar, ‘Sen parayı nereden bulacaksın’ diye. E sen beşli çeteye para bulurken kimse sormuyor Bay Kemal dışında. O beşli çeteden alacağım bütün paraları emekliye, işçiye, çiftçiye, herkese vereceğim. Üretene vereceğim.

Tabii beşli çeteler de telaş içinde, ‘Ya Kılıçdaroğlu kazanırsa’… Kazanacağım, sizlerin oylarıyla geleceğim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemem, asla da yedirmem.

Köylerdeki bütün okulları açacağız ve yüz bin öğretmen atamasını yapacağız. Ayrıca kırsalda veteriner hekim olacak, ziraat mühendisi olacak… Öğretmen nereden maaş alıyorsa onlar da oradan alacak.

Yüzüncü yılda birlikte başaracağız. Üretene alınterine değer vereceğiz.

Saraylarda gözüm yok, Mustafa Kemal’in mütevazı Çankaya’sına gideceğiz. Orada halka hizmet edeceğiz. Saraylarda dört beş altı yerden aylık alanlar var. Onları da keseceğim. Kapının önüne koyacağım.

16 uçağı var beyefendinin. İktidar olduğumda 16’sını da satacağız ve orman yangınları için uçak alacağız.

‘Bu ampul çok yakıyor, 14 Mayıs’ta aboneliği kapalım’ diyorlar. Beraber kapatacağız. Her şey çok güzel olacak. İnanın bu ülkeye baharları getireceğiz.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu