Gündemden Haberler

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adaylığından çekildi

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı. Yeni bir yol açmak için yola çıktıklarını söyleyen İnce, adaylıktan çekilirken herhangi bir adayı işaret etmezken, milletvekili seçimlerinde ise partisine oy istedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Genel Merkezi’nde kameraların karşısına geçti. Bir süredir seçimlerin ilk turda bitmesi için çağrılar yapılırken, İnce hakkında da sosyal medyada çeşitli iddialar dile getirilmişti.

Sözlerinin başında hakkındaki iddialara değinen ve “Son 45 günde gördüklerimi 45 senede görmedim” diyen İnce, “Sahte dekontlar, olmayan bacanaklar, olmayan görüntüler, fotoğraflar… İsrailli bir porno sitesinden alıyor görüntüyü benim kelleyi kesip oraya koyuyor FETÖ’cüler.  Muhalif olmak için bunu paylaşanlar da var” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ İTİBARIMI KORUYAMADI’

İtibarının korunmadığını söyleyen İnce, sözlerinin devamında “Benim böyle bir görüntüm, ses kaydım yok. Özel hayatın gizliliği falan değil bu, iftira. Gerçek değil bu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti benim itibarımı koruyamamıştır. Bir yurttaşının, bir cumhurbaşkanı adayının itibarını korumakla görevlidir devlet, medya, emniyet… Alenen iftira! 5 milyon dolarlık dekont. Yazıyor geçiyor adam, nerede bu savcılar? Bir yandan FETÖ’cüler bir yandan PKK’lılar saldırıyor. 45 gün boyunca her gün başka bir iftira…” diyerek tepki gösterdi.

‘MEMLEKET PARTİSİ MECLİS’TE OLMALIDIR’

İnce, sözlerine şöyle devam etti:

“Pazar günü sandığa gideceğiz. Memleket Partisi, Türkiye’nin geleceği için önemlidir, Meclis’te olmalıdır. HDP var, CHP listelerindeki 77 Saadetli, Gelecekli DEVA’lı var. AKP var. Atatürkçüler azınlıkta olacak Meclis’te. Türkiye’nin sigortası Memleket Partisidir. Mutlaka o Meclis’te olmalıdır. Kim saldırırsa saldırsın, istedikleri kadar montaj kaset, montaj dekont yapsınlar, Memleket’e her evden bir oy istiyorum. 

‘ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM’

Sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini de ilan eden İnce, herhangi bir adres göstermeden şunları söyledi:

“Atılan iftiralara, ‘Saray’dan para aldı, görevini yapıyor çekilemez’ diyenlere, bu alçaklığı yapanlara sesleniyorum. Benim bu kumpaslardan, montajlardan, sahte dekontlardan korktuğum yok. 45 gündür direniyorum. Adaylıktan çekiliyorum. Bunu memleketim için yapıyorum. 

Türkiye’ye üçüncü bir seçenek önerdim. ‘Ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket’ dedim. ‘Atatürk’ün yolundan’ dedim. Bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde, seçimin sabahı bütün suçu bize atacaklar. Bahaneleri kalmasın. Memleket Partisi’ne her evden bir oy istiyorum, Cumhurbaşkanı adaylığından çekiliyorum.”

MUHARREM İNCE’YE VERİLEN OYLAR NE OLACAK?

9 Mayıs itibariyle yurt dışı oy verme işlemi sona ererken, adaylıktan çekilen İnce’ye verilen oylar geçerli olacak. 14 Mayıs’ta kullanılacak pusulalarda ise İnce’nin ismi ve fotoğrafı yer alacak, yeni pusula basılmayacak ve aldığı oylar geçerli sayılacak. İnce, resmi olarak çekilme başvurusu yaparsa 2. tura kalamayacak, seçilse bile mazbatasını alamayacak.

TİP BASIN BÜROSU’NDAN AÇIKLAMA

Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesi üzerine sosyal medyada gündeme getirilen iddialara ilişkin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Basın Bürosu tarafından da açıklama yapıldı. Açıklamada, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın İnce’nin adaylıktan çekilmesi halinde milletvekilliği adaylığından çekileceğine ilişkin bir açıklaması olmadığı vurgulandı.

TİP Basın Bürosu’nun açıklaması şöyle:

“Genel Başkanımız Erkan Baş, Muharrem İnce’ye çekilme çağrısının ardından 5 Mayıs 2023 tarihinde katıldığı bir televizyon programında aşağıdaki cümleleri sarf etmiştir:

‘Biz milletvekilliğini bir görev, bir sorumluluk olarak değerlendiriyoruz. Kişisel bir dert değil ki bizim açımızdan milletvekilliği meselesi. (Muharrem İnce’nin) Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi için koşulu Erkan Baş’ın milletvekili adayı olmaması ise buyursun hemen çekilsin. Yeter ki bu ülkeyi bir an önce o karanlık sürece son verecek bir yere taşıyalım.

Çok istiyorsa buyursun gelsinler kendisi çekiliyorsa ben de çekilirim bir problem yok bizim açımızdan. Ama bizim çekilmemiz onların bir şey kazanması anlamına gelmiyor. 3. bölgede biz komple seçimden çekilsek, hepimiz İnce’ye versek, hatta bütün partiler Memleket Partisi’ne oy verse hiçbir şey değişmeyecek.’

Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesini memnuniyetle karşılıyor, kendisine bu süreçte yapılan yakışıksız saldırılar nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

Genel Merkezimiz, yapıcı bir tavırla İnce’nin çekilmesi için yaptığımız katkı nedeniyle teşekkür eden yurttaşlarımız tarafından aranıyor. 

Öte yandan, kamuoyuna Genel Başkanımızın “İnce çekilirse, ben de çekilirim” şeklinde bir beyanatta bulunduğuna ilişkin haberler servis edilmektedir. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu