Gündemden Haberler

SGK, 300 milyon alacağı için İzmit Belediyesi’nin araçlarına haciz koydu

Kocaeli’de bulunan birçok belediyenin Sosyal Güvenlik Kurumu’na prim borçları bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu borçlarını tahsil edemeyince haciz işlemi başlattı. Sosyal Güvenlik Kurumu borçlu olan kuruluşların araç ve taşınmazları için haciz kararı aldı.

HANGİ BELEDİYELER İÇİN İŞLEM YAPILDIĞI AÇIKLANMADI

Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri, Kocaeli’de hangi belediyelere yönelik haciz kararı alındığını açıklamayarak, kendilerinin devlet memuru olduğunu, görevlerinin gerekliliğini yerine getirdiklerini belirtti.

AYIRT ETMEKSİZİN HERKESE BUNU YAPTIK

SGK yetkilileri, haciz kararıyla ilgili olarak, şu açıklamada bulundu:

“Prim affı çıktı. Hükümet faizleri de sildi. Prim borçlarını ödemek isteyen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarına yapılandırma hakkı da verdi. Bu başvuru süreci tamamlandı. Hiç yapılandırmayan ve ödemeyen, aynı zamanda yapılandırma yapıp, taksitlerini ödemeyen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının tamamına icra yapıldı. Biz sonuç olarak devlet memuru olarak bize verilen görevi yapıyoruz. Burada bir kuruma değil, ayırt etmeksizin herkese bunu yaptık”

TALHA KÖS SOSYAL MEDYASINDAN DUYURDU

AKP’den geçen seçim döneminde İzmit Belediyesi Başkan aday adayı olan Talha Kös, SGK’nın borçları için aldığı haciz kararını duyurdu. Talha Kös şu paylaşımı yaptı:

“SGK çalışanların sigorta prim borcunu ödemeyen belediyelerin taşınmazlarına Türkiye genelinde, haciz koydu. Bu bilgiyi niye verdiğime gelecek olursak; Bir İzmitli olarak, bu anlattığım tabloda, İzmit Belediyesi’nin ortaya koymuş olduğu vahim tablonun karşıma çıktığını üzülerek açıklıyorum. Maalesef İzmit Belediyesi Cumhur İttifakı grubunun yıllardır süren, belediyenin mali disiplinine dair uyarılarını göz ardı etmiş olmasının ağır faturasını yine İzmitlilere ödetmeye mahkum etmiştir.

300 MİLYON BORUCUNU ÖDEMEDİĞİ İÇİN

Bugün itibariyle, İzmit Belediyesi ve bağlı şirketleri yaklaşık 300 milyon borcunu bugüne kadar hiç ödemediği için, araçlarına haciz konmuştur. Bu üzüntü verici tablonun ortadan kalkmasının yegane çözümü Cumhur İttifakımızın İzmit belediyesinde ihdas edeceği ehil ve liyakatli kadroların gelmesiyle mümkün olacaktır. İzmit’in geleceğe umutla baktığı bir vizyona kavuşması için geri sayım başlamıştır.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu