Gündemden Haberler

THY Teknik A.Ş.’de 50 bin liralık ‘huzur hakkı’

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş.’de, yönetim kuruluna ödenecek ücretlerin belirlendiği Genel Kurul’da alınan karara göre, “huzur hakkı” 50 bin liraya çıkarıldı.

THY’de huzur hakkını 25 bin liradan 62 bin liraya yükselten kararın bir benzeri, THY Teknik A.Ş.’de alındı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, THY Teknik A.Ş’nin yönetim kuruluna ödeyeceği ücretlerin belirlendiği Genel Kurul, 28 Temmuz’da toplandı. Toplantıda alınan karara göre yönetim kurulu başkanına ödenen aylık ücret net 55 bin lira, üyelere ödenen aylık ücret ise net 50 bin lira oldu.

‘HUZUR HAKKI’ 50 BİN LİRA OLDU

Öte yandan, 2021’de 7 bin 500 lira olan huzur hakkı ise yüzde 633 artırılarak 50 bin liraya çıkarıldı.

Huzur hakkının 50 bin TL’ye çıkarıldığı toplantıda ayrıca, THY Teknik A.Ş’nin yönetim kurulu üyeleri de seçildi. Kamuda birden fazla görevde bulunan ve “Çoklu görevleri” nedeniyle çifter maaş alan bürokratlardan olan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın THY’deki yönetim kurulu üyeliğine, “devam” denildi. Böylece Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz’ın THY’den de aylık 50 bin lira ücret almasının önü açıldı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu